İngilizce’yi hızlı öğrenmek ister misiniz?

O, sadece dil öğrenmenize yardım etmeyecek, aynı zamanda doğru bir şekilde konuşmanızı mümkün kılacaktır.

Alberta Üniversitesi (U-A) profesörü George Georgiou’ya göre, eğitim psikolojisinde, dil özelliklerini, bilhassa anlamayı edineceklerse İngilizce konuşan çocuklar için, onların gelecekteki okuma yeteneğine faydalı bir enstrümentaldir.

Georgiou ve onun meslektaşları, geçenlerde, İngilizce ve Yunanca’da gelecekteki okuma yeteneğini tahmin edebilen bilişsel ve bilişsel olmayan faktörleri, eğitim ve öğrenmede inceleme yönünde bir çalışma yayımladı.

Georgiou, “İngilizce’de zengin bir ev okur yazarlık ortamına ihtiyacınızın olduğunu bulduk. O, kesinlikle gereklidir” dedi.

Çalışma yayımlandığından dolayı, Georgiou, aynı sonuçlarla, Finlandiya ve Çinceye göre araştırmasını genişletti.

O, ev okur yazarlık ortamında, okur yazarlık ve motivasyon bakımından anne babaların evde yaptığı, dillere karşı farklı bir şekilde, harf bilgisi ve kelime dağarcığı gibi, çocukların değişik başlangıç okur yazarlık vasıflarını öngördüğünü söyledi.

Bu vasıflar, sırasıyla, gelecekteki okuma yeteneğini eninde sonunda öngörür.

İmla, harfler ve heceleme ile ilgilenen dil çalışmasının parçasıdır.

Georgiou, İngilizce’nin imlasal olarak tutarsız dil olduğuna işaret etti; diğer bir deyişle, harfler her biri birden fazla sese sahip olabilir.

O, bu yüzden, İngilizce öğrenen çocukların “onlara harfleri gösterecek , onlara harf seslerini öğretecek, buzdolabı üzerinde mıknatıslı harfle oynatan birine ihtiyaçları olduğunu söyledi.”

* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.
http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

746310cookie-checkİngilizce’yi hızlı öğrenmek ister misiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.