‘İngilizler Basra’yı kaybetti’

Gazete, Amerikalıların İngiltere’ye kızgın olduklarını ve asker çekme planını da, kendilerinin Irak’taki asker sayısının artırarak kaydettiği başarıları boşa çıkaracak bir adım olarak gördüklerini yazdı.


Kısa bir süre önce, Irak’taki üst düzey Amerikalı komutanların İngiliz muadilleriyle yaptıkları bir toplantıyı örnek gösteren gazete, İngiliz komutanların terörle mücadele konusunda Amerikalılara öneride bulunmasının tepkilere yol açtığını öne sürdü.


İngiltere’nin Kuzey İrlanda’daki tecrübeleri nedeniyle Amerikalıların İngiliz komutanları büyük dikkatle dinlediklerini aktaran gazete, şimdi ise Basra’daki performansları nedeniyle Amerikalıların İngilizleri ciddiye almadığını yazdı.


VİETNAM GÖLGESİ


The Sunday Times ise, üst düzey komutanların Irak’tan asker çekmesinin İngiliz ordusunun itibarına büyük darbe vurmasından kaygılandığını yazdı.


Önümüzdeki ay İngiltere’nin Basra kentindeki son üssünden çekileceğini belirten gazete, askerlerin şehir dışındaki bir üste konuşlanıp, nihai çekilme emrini bekleyeceğini belirtti.


Gazeteye göre, İngiliz yetkililer bu çekilmenin İngiliz ordusunun itibarına büyük zarar verme ihtimalinden kaygılı…


ABD ordusunun Vietnam’dan çekilmesine ilişkin görüntülerin ABD’nin askeri itibarına verdiği zararı hatırlatan gazete, benzer bir durumun İngiltere için söz konusu olmasından kaygı duyulduğunu yazdı.


Bir Amerikalı danışmanın geri çekilmenin “çirkin ve utanç verici” olacağı değerlendirmesini aktaran gazete, İngiltere’nin bu çekilme için Amerikan güçlerinin korumasına ihtiyaç duyacağını da belirtti.

804380cookie-check‘İngilizler Basra’yı kaybetti’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.