İngilizler savaşı kaybettiğine inanıyor

NOP araştırma kurumu tarafından BBC için yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, halkın yüzde 40’ı, 11 Eylül saldırılarının ardından başlatılan terörle savaş öncesinde kendini daha güvende hissediyordu, ancak terörle mücadelenin başlamasından bu yana güvenlik duygusunda eksilme meydana geldi.


Araştırmanın sonuçları, halkın sadece yüzde 11’inin kendisini “daha güvende” hissettiğini gösterdi. Halkın yüzde 52’si, Afganistan’daki İngiliz askerlerinin hemen geri çekilmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 50’si de Irak’taki İngiliz askerlerinin de beklemeksizin ülkelerine dönmesi gerektiğini vurguladı. Askerlerin Afganistan’daki görevini sürdürmesi gerektiğine inananlar yüzde 31, Irak’ta kalması gerektiğine inananların oranı ise yüzde 34 olarak ortaya çıktı.


Batılı hükümetlerin El Kaide ile asla masaya oturmaması gerektiğini savunanlar yüzde 52 olarak belirlenirken, halkın yüzde 33’lük bölümü ise gerekirse masaya oturulabileceğini savundu.


BBC anketine katılanların yüzde 55’i, İngiliz hükümetinin ABD hükümetiyle gereğinden fazla yakın olduğunu belirtirken, sadece yüzde 19’luk bir kesim bu yakınlığı doğru bulduğunu bildirdi.


BBC Ten O’Clock News için yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçlarını değerlendiren BBC güvenlik editörü Frank Gardner, 11 Eylülle birlikte başlayan savaşın sonucunu “zafer” olarak açıklayanların, sözünü ettikleri zaferle neyi kastettiklerini anlamanın güç olduğunu bildirdi. Gardner, “Belki istihbarat ve benzeri konularda kazanılan başarılar vardır, ama Müslümanların kalplerini kazanma konusunda hiç ilerleme kaydedilemedi” dedi.



 


 

794390cookie-checkİngilizler savaşı kaybettiğine inanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.