“İngilizler özel eğitim önerdi”

“Bununla yakından ilgilendiğimizi kendilerine söyledik” dedi.İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, Londra’nın Suriyeli muhaliflere özel tim eğitimi önerdiğini yazdı. Anthony Loyd imzalı ve Antakya çıkışlı habere göre Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Genelkurmay Başkanı olarak Yüksek Askeri Konsey’e komuta eden General Salim İdris (56), teklifi İngiliz yetkililerin 2 hafta önce Ankara’da kendisine sunduğunu söyledi.

İdris, “İngiltere’den dostlarımızla birçok toplantımız oldu. Güvenlik ekiplerimizi eğitmeyi önerdiler. Bazı özel kuvvetlerimize eğitim de önerdiler. Bununla yakından ilgilendiğimizi kendilerine söyledik” dedi. ABD’nin ÖSO’ya ayırdığı 1 milyar dolarlık yardıma karşın ellerine henüz silah geçmediğini belirten İdris, “Batılı dostlarımız ÖSO’ya askeri destek vermeyi tartışıyor. Ama şu ana kadar hiçbir şey yok” diye konuştu. The Times, İngiltere’nin eğitim teklifinin, bir ülkenin evsahipliğini kabul etmesi durumunda hayata geçeceğini ve bunun muhtemelen Ürdün olacağını yazdı.

KONTROL EDEMEYİZ

Muhaliflerin elindeki Humus’u bir haftadır kuşatan Suriye ordusu dün saldırıya geçti. İdris şöyle konuştu: “Uluslararası toplum sessiz kalmaya devam ederse, Hizbullah ile İran ve Iraklı savaşçıların desteklediği Esad ordusunun saldırıları sonucu Humus düşebilir. O halde ikinci Cenevre konferansına katılmayız. Bu durumda savaş, rejimin elindeki köy ve şehirlere yayılacaktır. Savaşçılarımızı kontrol edemeyiz ve olacaklardan bizi suçlayamazsınız.”

YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

İstanbul’da yeni liderlerini seçmek için toplanan Suriye muhalefeti, dün sabah erken saatlerde oylama yaptı; ancak bu oylamada ne Suudi Arabistan’a yakın Ahmed el Carba, ne de Katar’a yakın iş adamı Mustafa El Sabbagh, 115 üyeli Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nda (SUKO) oyların yarısını almaya başarabildi. Reuters koalisyonun üçe bölündüğünü yazdı. Akşama doğru yapılan oylamada ise Carba, SUKO’nun yeni lideri seçildi.

1388520cookie-check“İngilizler özel eğitim önerdi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.