İngilizlerden Kıbrıs Türk halkına destek

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, İngiltere Başbakanı Davit Cameron ve Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso’ya iletilmek üzere kaleme alınan mektubun, 203 dernek tarafından desteklediği öğrenildi.

British Residents Socialıty başkanı Stefan Day yaptığı konuşmada, Kıbrıs faaliyetine destek vermekten duydukları memnuniyeti belirterek, “AB’nin verdiği sözleri tutmasını istiyoruz” dedi.

Yurtdışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği, Ledra Palace Sınır Kapısı’nda, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, İngiltere Başbakanı Davit Cameron ve Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso’ya verilmek üzere “B Planı” olarak adlandırılan üç sayfalık bir mektup iletti.

Mektubun teslim edilmesinden sonra bir konuşma yapan Kerem Hasan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas tarafından sürdürülen müzakerelerden bir sonuç alınamaması halinde, B planının uygulanması gerektiğini söyledi.

“203 DERNEK DESTEKLEDİ”

B Planının, ambargolar ve izolasyonların kalkması, Kıbrıs Türk Halkının üzerindeki baskının kaldırılması gibi konuları içerdiğini anımsatan Hasan şunları söyledi: “B Planı, ilk önce İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk Dernekleri tarafından ele alındı. Ardından Avustralya ve Hollanda’da ki çeşitli dernekler de bu plana imza koydu. Mektup 203 dernek tarafından desteklendi. Hepimiz çözüm istiyoruz. Katılım çok.”

“BM BİZİ BEKLETİYOR”

Daha önce BM yetkililerine 3 mektup gönderdiklerini, ancak yetkilerden bir yanıt alamadıklarını kaydeden Hasan, “BM bizi bekletiyor. Rum Tarafının isteklerini daha kolay yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

Hasan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na destek verdiklerini vurgulayarak, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam etmesini istediklerini belirtti. Ocak ayının sonuna kadar bir ilerleme olmadığı taktirde “2 egemen halk, izolasyonların kaldırılması, insan haklarının tescil edilmesi” gibi konuların gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çeken Hasan, “Birlik olarak bir şeyler yapmalıyız. Yeni bir görüş zemini istiyoruz. Yıllardan beri tecrit altında yaşamaya mecbur edilen Kıbrıs Türk Halkı Ocak 2011 yılına kadar netice alınamadığı taktirde yeni bir hareket formülü içinde olacaktır” şeklinde konuştu.

“KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASININ ZAMANI GELDİ”

British Residents Socialıty başkanı Stefan Day’de yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğe kavuşma zamanı geldi” dedi. Kıbrıs meselesine destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Day, Birliklerinin, her zaman müzakerelerin iyi geçmesini istediğini belirtti.

“AB’NİN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASINI İSTİYORUZ”

AB’nin verdiği sözleri tutmasını istediklerini vurgulayan Day, “Kıbrıs Türk insanının özgürlüğüne kavuşma vakti geldi” ifadesini kullandı. Day, Kuzey Kıbrıs’ın üzerindeki izolasyonların kaldırılması ve görüşmeler başarısızlığa uğradığı taktide Kıbrıslı Türkler adına B planının devreye girmesi gerektiğini vurguladığı sözlerini “Yaşasın Kıbrıs Türk Halkı” diyerek tamamladı.

1519970cookie-checkİngilizlerden Kıbrıs Türk halkına destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.