İngilizlerin 3’te 1’i Irak işgalini haklı buluyor

Halkın yüzde 29’unun 20 Mart 2003’te başlatılan savaşın haklı olduğunu düşünmesine rağmen, kendisini bugün daha çok güvende hissedenlerin oranının sadece yüzde 5 olduğuna dikkat çeken BBC, savaşın başlamasının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra halkın yarısının da oy kullanırken, Irak savaşı konusunun çok büyük oranda etkili olduğunu söylediğini bildirdi.


BBC ile ICM’in ortaklaşa düzenlediği, bin kişinin katıldığı anket, halkın yarısından fazlasının, hükümetin bir başka ülkenin “ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu” öne sürmesi ve bu ülkeye yönelik askeri harekata kalkışması halinde güvenemeyeceğini de bildirdi. Halkın yüzde 51’i böyle bir durumda artık İngiltere hükümetine güvenilemeyeceğini belirtirken, hükümete güveneceğini belirtenlerin oranı yüzde 32’de kaldı.


İngilizlerin büyük bölümü, İngiliz askerinin insani kriz ya da soykırımın önlenmesi için ülke dışında göreve gidebileceği yolunda görüş bildirdi.


Halkın yüzde 55’i, Irak savaşının ardından kendisini daha az güvende hissettiğini belirtirken, halkın sadece yüzde 5’i İngiltere’nin Irak savaşından öncekinden daha güvenli bir ülke haline geldiği görüşünü savundu.


FOTOĞRAF: İngiliz askeri Irak’ta

800780cookie-checkİngilizlerin 3’te 1’i Irak işgalini haklı buluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.