İngiltere, Avrupa’nın en kalabalık ülkesi

Yoğun göç nedeniyle Avrupa’nın en kalabalık ülkesi olan Hollanda’yı geride bırakan İngiltere,yeni veriler ışığında ‘en kalabalık ülkeler’ listenin başında yer aldı.


Ulusal İstatistik Ofisi’nin araştırmalar sonucunda elde ettiği ve hükümet milletvekillerine sunduğu rakamlara göre, her yıl binlerce göçmen kabul eden İngiltere’de, geçtiğimiz iki yıl içerisinde 390 olan kilometrekareye düşen kişi sayısı, 2008 yılında 395’e çıktı.


2005 yılından bu yana Avrupa’nın en kalabalık ülkesi konumunda Hollanda bulunuyordu. Kilometrekareye düşen kişi sayısı 393 olan Hollanda nüfusunda düşüş yaşanmış olabileceği belirtiliyor. 


Avrupa ülkeleri arasında, küçük bir ada olan Malta, İngiltere’den daha kalabalık bir nüfusa sahip. Fakat toplam nüfusu 400 bin olması nedeniyle, buradaki nüfus yoğunluğu ‘özel durum’ olarak değerlendiriliyor.  
 
2031 yılında, aşırı göç nedeniyle İngiltere’de kilometrekareye düşen kişi sayısını 464 olacağı öngörülüyor. Doğu Avrupa’dan akın eden yeni göçmenlerin, ülkenin güneyi ve doğusunda yoğunlaştıkları ve tarım, inşaat ve servis endüstrisinde çalıştıkları belirtiliyor.


Öte yandan hükümet, yoğun göçü engellemek için çalışmalarını yürütüyor.

815270cookie-checkİngiltere, Avrupa’nın en kalabalık ülkesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.