İngiltere BA grevine kilitlendi

Daily Telegraph gazetesi, BA’nın sendika ile girdiği mücadeleyi kaybetmeyi göze alamayacağını yazdı.

Gazete başyazılarından birinde, sendikanın militan tavrının yalnızca, İngiltere bayrağının taşıyıcısı havayollarının prestijine zarar vermekle kalmadığını, iç siyaset anlamında da zararları olduğunu öne sürdü.

The Telegraph’a göre bunun nedeni ise, hükümetteki İşçi Partisi’nin, en büyük bağışçılarından biri olan Unite sendikasını karşısına almaktan çekiniyor olması ve bu nedenle tavizkâr davranması.

“SUÇ YÖNETİMDE”

The Guardian gazetesinde yer alan bir yorum yazısında ise BA’ya işlerin grev noktasına gelmesinde kabahatin kabin görevlilerinde değil, havayolu yönetiminde olduğu savunuldu.

Sendikanın, yönetimin önerilerini üyelerine sormayı kabul ettiğini, ancak BA yönetiminin daha sonra, önerilerini geri çektiğini yazan Len McCluskey, işçilerin greve doğru itildiklerini belirtti.

BROWN DEVREDE

Başbakan Gordon Brown’ın tarafları bir araya getirme çabasının anlamsız olmadığını da belirten McCluskey, siyasetçilerin, bu tür durumlarda, hemen önce sendika ve işçilere vurmaya başlamasının büyük bir talihsizlik olduğunu yazdı.

The Times gazetesi ise, BA grevi tehdidinin, Başbakan Gordon Brown’ı sendikayla çatışmaya zorladığını belirtti.

Unite sendikasından bir kaynağın görüşlerine yer veren The Times, Gordon Brown’ı grev tartışmasına kişisel olarak müdahale etmeye iten sebebin, grevin ciddiyetini farketmiş olması olduğunu öne sürdü.

Konuyla ilgili olarak gazetelere yansıyan bir başka haber de, BA’in greve rağmen, uçuşlarının yüzde 60’ını gerçekleştirebileceği yolundaki duyurusuydu.

830270cookie-checkİngiltere BA grevine kilitlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.