İngiltere Başbakanı Ankara’da

İngiltere’de Mayıs ayındaki seçimlerle işbaşına gelen yeni Başbakan David Cameron, 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

İngiltere Başbakanı’nın Ankara’daki ilk durağı Başbakanlık Resmi Konutu oldu. Cameron, akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Daha sonra heyetlerin de katılımıyla Erdoğan, Cameron onuruna Resmi Konut’ta bir akşam yemeği verdi.

İki liderin görüşmesinde Türkiye-İngiltere ilişkileri değerlendirildi. İngiltere, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü desteği ile biliniyor.

Gündemdeki Konular…

Görüşmelerde, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin gündeme gelmesi bekleniyor.

İki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası konular da görüşmede ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Başbakan Erdoğan’ın 2007 yılındaki İngiltere ziyaretinde 2 yıllık süre için imzalanan Türkiye-Birleşik Krallık Stratejik Ortaklık Belgesi de güncellenerek yeniden imzalanacak.

Davutoğlu-Hague Görüşmesi

Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron’a, Dışişleri Bakanı William Hague de, eşlik ediyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, William Hague ile bir görüşme gerçekleştirdi. Davutoğlu, İngiliz mevkidaşını çalışma kahvaltısında ağırladı.

Görüşmenin gündeminde, Türkiye-İngiltere ilişkileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik süreci ve Kıbrıs gibi konuların yanı sıra, İran’ın nükleer dosyası da yer aldı.

1252600cookie-checkİngiltere Başbakanı Ankara’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.