İngiltere banka kurtarma paketi hazırladı

İngiltere’de dün birçok İngiliz bankasının hisse senetlerinde yaşanan önemli düşüşlerin ardından Maliye Bakanı Alistair Darling yaptığı açıklamada, hükümet tarafından finans sektörü için hazırlanan 200 milyar sterlin (350 milyar dolar) tutarındaki kurtarma paketini açıkladı. 


Paket uyarınca İngiliz hükümeti, bankalara kısa vadeli likidite verecek, yeni sermaye imkanı sunacak, orta vadeli kredilerin verilebilmesi için bankacılık sistemine yeterli fon sağlama imkanı sağlanacak. Bu amaçlar çerçevesinde İngiltere hükümeti, en az 200 milyar sterlin tutarında bankalara özel likidite paketini kullanıma açacak. 


Kurtarma paketi uyarınca Abbey, Barclays, HBOS, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland and Standard Chartered bankalarına 50 milyar sterlin (87,2 milyar dolar) tutarındaki likidite paketini kullanıma sunulacak. 


İngiltere Merkez Bankası, piyasalar istikrara kavuşana kadar 3 aylık sterlin cinsi ve haftalık dolar cinsi borç verme ihalelerine devam edecek. Verilen borçlar karşılığında daha geniş teminat kabul edilecek.

816080cookie-checkİngiltere banka kurtarma paketi hazırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.