İngiltere basını: Yasak itibar heyelanı

Guardian “Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyanın “kökünü kazıma” tehdidi ardından, Twitter’a erişimi kısıtladı” diyor.

Gazeteye göre sosyal medyaya sızan kayıtlar yerel seçimler öncesinde hükümetin itibarına zarar veriyor.

Gazete, Erdoğan’ın yolsuzluk yaptığı iddia edilen konuşmaların ses kayıtlarının sızdırılması ardından sosyal medya sitelerini kapatma tehdidini tekrar tekrar dile getirdiğini kaydediyor.

Gazete son uygulamanın Türkiye’yi, birçok sosyal medya platformları sıkı şekilde kontrol edilen İran ve Kuzey Kore ile karşılaştıran tepkilere yol açtığını yazıyor.

Gazete bazı kullanıcıların uygulamayı protesto etmek için sokağa dökülme çağrısı yaptığını ancak bir o kadar da sükunet çağrısı yapıldığını belirtiyor.

Times da gelişmeyi “Erdoğan şimdi de Twitter’ı kapatacağını söyledi” başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Gazete, Erdoğan’ın kendisini yolsuzluk skandalı ile ilişkili gösteren ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Twitter’ı kapatacağını ifade ettiğine dikkat çekti.

Haberde Erdoğan’ın “Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter’ın kökünü kazıyacağız” ifadelerine yer verildi.

Financial Times bazı avukatların son zamanlarda geçirilen bir internet yasasının, sosyal medya erişimi engellemek için yasal dayanak olabileceğini söylediğini belirtiyor.

Gazete, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hukuk profesörü Yaman Akdeniz’in görüşlerini de aktarıyor.

Akdeniz “Türkiye’de serbest bilgi akışını durdurmak mümkün olmayacak” diyor.

“Bu aşamada hukuk, yasal ve anayasal haklar hakkında konuşmak anlamsız” diyen Akdeniz Erdoğan’ın bazı televizyon kanallarının, meclisteki yolsuzluk tartışmasının yayınını kestiğini belirtiyor.

Akdeniz “Şu anda farklı bir döneme tanıklık ediyoruz – hükümetteki çoğunluğun kendini başkalarına empoze ettiği bir döneme.”

850630cookie-checkİngiltere basını: Yasak itibar heyelanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.