İngiltere depremzede işgücünden vazgeçti


Afrikada bir hafta sürecek bir tura çıkan İngiltere Maliye Bakanı Gordon Brown, İngilterenin kalkınmakta olan diğer 37 ülkeyle Tanzayadakine benzer bir anlaşma yapmaya çalışıyor.


Afrikada ilk durağı Tanzanyayı ziyaret eden Brown, gezisini (!) “Afrikanın yoksul ülkelerin borç yükünün hafifletilmesini amaçlayan bir girişimolarak tanımladı.


Sanayileşmiş yedi ülkeden oluşan G7 Grubunun dönem başkanlığını üstlenen İngiltere, depremin yerle bir ettiği Güney Doğu Asyanın borçlarını silmek yerine erteleme yönünde oy kullanmıştı.


Güney Doğu Asyanın kendisini toparlamasının zaman alacağı savıyla yoksul Afrikayı yeni fason üretim yeri ve pazarı olarak görmek isteyen İngiltere, Maliye Bakanı aracılığıyla girişimlere hemen başladı.


TANZANYA ANLAŞMASI


Öncelikle Maliye Bakanı Tanzanyayı ziyaret ederek (!) yardımsever bir anlaşma imzaladı. Afrikanın fason üretim sürecine katılabilecek ölçüye gelebilmesi için bir dizi girişimin ilki olan anlaşmaya göre; İngiltere, Tanzanyanın Dünya Bankası’na olan borçlarının yüzde 10unu ödemeyi üzerine alacak. Tanzanya da tasarruf ettiği 393 milyon dolarlık borç geri ödemesini, yoksulluğu azaltmak, orta düzeyde eğitimi yaygınlaştırmak için kullanacak.


İngiltere Maliye Bakanı Brown, geçen hafta da yoksul ülkelerin borçlarının ertelenmesi ve yardım çalışmaları için İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki Marshall Planı’ gibi olmasını istediğini açıklamıştı.


Marshall Planı borç alan ülkeleri, boç veren ülke sanayilerine entegre olunmasını bir başka deyimle bağımlı hale gelmelerini sağlamıştı.


777520cookie-checkİngiltere depremzede işgücünden vazgeçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.