İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan dost mesajı

Dışişleri Bakanlığında bir araya gelen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Babacan ile İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


Türkiye-AB ilişkilerinin görüşmelerinin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirten Babacan, konuk bakana “Türkiye-AB ilişkilerinin ilerletilmesi için Türkiye’ye her zaman destek vermiş olan İngiltere’nin gerçekçi politikaları için” teşekkür ettiğini söyledi.


Görüşmelerinde Kıbrıs konusunun da ele alındığını bildiren Babacan, “Adadaki garantör ülkelerinden biri olan İngiltere’nin Kıbrıs sorununun BM çatısı altında kapsamlı çözümüne ilişkin desteğinin artarak sürmesini beklediğimizi ifade ettik” dedi.


“TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİ KAZANÇ OLACAK”


İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband de basın toplantısında, Türkiye’nin AB tam üyeliğinin İngiltere, Avrupa ve Türkiye için büyük bir kazanç olacağını ifade ederek, güvenlikten, enerji ve kültürel değişime kadar her alanda yakın işbirliğine çok önem verdiklerini, bu çerçevede tam üyelik konusunun çok önemli olduğunu düşündüklerini kaydetti.


Miliband, “Blair hükümeti son 10 yılda Türkiye’nin uluslararası toplumdaki rolü ve İngiltere-Türkiye ilişkileri konularında adeta bir şampiyon gibi çalıştı. Gordon Brown hükümeti de bu rolü kararlılıkla üstlenecektir ve hükümetinizle işbirliği yapmaya devam edecektir” diye konuştu.


Irak’taki gelişmeler ve İngiliz askerlerinin Irak’ın güneyinden çekilmesine ilişkin bir soruyu  yanıtlayan Miliband, “PKK’nın terör faaliyetlerini kesinlikle kınıyoruz ve Türk hükümetinin Irak hükümetiyle çalışarak bu sorunla mücadelesini alkışlıyoruz. Bu bağlamda, her iki hükümete de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

1047830cookie-checkİngiltere Dışişleri Bakanı’ndan dost mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.