'İngiltere ekonomisi 70'lerdeki gibi kötü'

Geçen hafta İngiltere Maliye Bakanı, ülke ekonomisinin, İşçi Partisi'nin iktidara geldiği zamandan bu yana en ciddi yavaşlaması ve kamu borçlanmasında en büyük artışla karşı karşıya olduğunu açıklamıştı.


Merkez Bankası'nın yeni başkan yardımcısı Charles Bean'ın son açıklamasına göre de, ekonominin gelecek yıla kadar iyileşeceği yolunda fazla bir gösterge bulunmuyor.


The Independent gazetesi habere manşetten "ekonomi yetmişli yıllardaki kadar kötü" başlığıyla yer verdi.


EKONOMİK YAVAŞLA


Gazetenin değerlendirmesi şöyle:


“Charles Bean'in uyarısı, Başbakan Gordon Brown'a, baskı altındaki ailelerin ekonomik sıkıntılarına çözüm bulması yolundaki çağrıların arttığı bir döneme rastladı.


Brown, sonbaharda başlatacağı siyasi mücadelenin merkezinde yer alan bu ekonomik planları için, bugün masa başına dönüyor. Bean ise ekonomik yavaşlamanın, hatırı sayılır bir süre daha devam edeceğini ve bu süre zarfında, hane içi gelirin zorlanması sonucu sosyal sorunlar yaşanabileceğini vurguladı.”


BROWN'U BEKLEYEN ZORLUKLAR?


The Times gazetesi de, manşetinde aynı konuya yer verdi. Gazete Gordon Brown'ı bekleyen zorlukları şöyle aktardı:


"Hatırlanacağı gibi, Ağustos ayı başlarında İngiltere hükümetinin enerji şirketlerine yönelik tek seferlik bir ek vergi uygulamak konusundaki tartışmaları gündeme gelmişti. Petrol fiyatlarındaki rekor artış karşısında böyle bir vergiden elde edilecek gelirin, yoksul ailelerin bu kış faturalarını ödemelerini kolaylaştırması umuluyor."


İşte Times gazetesi de hükümetten bazı çevrelerin enerji şirketlerine ek bir gelir vergisi getirilmediği takdirde istifa edecekleri yolunda Brown'ı tehdit ettiklerine dikkat çekerek şöyle devam etti:


“Enerji şirketlerini hedef alan verginin konması için imza koyan üçü hükümet çalışanı, 70 İşçi Partili milletvekili bulunuyor. Hükümette alt kademelerde yer alan beş yetkili de Times'a kampanyaya destek verdiklerini söylediler. Hatta Kuzey İrlanda'dan sorumlu bakan Shaun Woodward, bu konu nedeniyle istifayı dahi düşünebileceğini belirtti.”

814760cookie-check'İngiltere ekonomisi 70'lerdeki gibi kötü'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.