İngiltere emniyetinde ırkçılık iddiaları

Daily Telegraph, diğer pek çok gazete gibi, Londra emniyet teşkilatındaki ırkçılık iddialarına geniş yer ayırıyor.


Gaffur, sorunun uzunca bir dönemdir devam ettiğini ve konuyu yıllar içinde topladığı kanıtlarla ve belgelerle mahkemeye taşıyabileceğini açıkladı.


Gazete, ırkçılık tartışmasının, ego çatışmasından öte bir şey olduğunu, yedi yıl öncesine dek takip edilebileceğini şöyle aktardı:


“Edinilen bilgiye göre, Tarık Gaffur, Ian Blair ile ilk kez 2001 yılında, siyah eylemci Delroy Lindo'ya karşı, emniyetin tutumu konusunda anlaşmazlık yaşadı. Gaffur, Ian Blair'in talebi üzerine, eylemci hakkında rapor hazırladığını, ancak Blair'in bulgularını onaylamadığını ve davayı başkasına verdiğini iddia ediyor. Siyah eylemci Lindo daha sonra emniyet müdürlüğü'nün yol açtığı zararlara karşılık açtığı davayı kazanmış.”


"Gaffur'un ırkçı ve dine dayalı ayrımcılık yapıldığı yolundaki iddiaları, Ian Blair üzerindeki baskıyı kuşkusuz artıracak" yorumunu yapan gazete şöyle devam etti:


"Zira, gelecek ay, iki yıl önce metroda, masum bir Brezilyalı'nın intihar bombacısı sanılarak öldürülmesi konusundaki soruşturma, mahkemeye geliyor. Eğer mahkeme, Jean Şarl de Menezes'in Londra Emniyet Müdürlüğü'nde sistematik ihmaller sonucu öldürüldüğüne hükmederse, o zaman Ian Blair'in mevkinin savunulacak bir yanı kalmadığı görüşü hakim gelecektir."


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Londra Emniyet Müdürlüğü'nün üçüncü en üst düzey yetkilisi, Asya kökenli Tarık Gaffur

814800cookie-checkİngiltere emniyetinde ırkçılık iddiaları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.