‘İngiltere en çok destek veren ülkelerden’

Londra’daki temaslarını tamamlayarak, “ATA” adlı özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Bağış, VIP Salonu’nda yaptığı açıklamada, temasları çerçevesinde İngiliz Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda “Küresel Strateji Forumu” adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği “Türkiye’nin Yükselen Network Dünyasındaki Rolü” konulu seminerde bir konuşma yaptığını kaydetti.

Birleşik Krallık’ta yakında seçimlerin yapılacağını da hatırlatan Bağış, “Bu seçimler sonrasında yeni oluşacak tabloya göre biz yine ilişkilerimizi sürdüreceğiz. İngiltere, Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren ülkelerin başında geliyor. Her vesileyle bu desteği gösteriyorlar. Ama bazen de farklı yaklaşım tarzları olabiliyor. Biz de kendi görüşlerimizi onlarla paylaşıyoruz. Önemli olan diyaloğun devam ediyor olmasıdır” diye konuştu.

Bağış, “Oradaki görüşmenizden sonra bir sorun yaşandı mı?” sorusu üzerine de “Hayır hayır, hiçbir sorun yaşanmadı. Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte yemek yedik. Kendisi bizi İngiltere Parlamentosu’nda da ağırladı. Orada da yemek yedik, güzel bir sohbet oldu” yanıtı verdi.

Egemen Bağış, “Neden, ‘AB için Kıbrıs’ı feda edemeyiz’ dediniz?” sorusu üzerine de “Onu ilk defa söylemiyorum, defalarca söyledim” dedi.

829300cookie-check‘İngiltere en çok destek veren ülkelerden’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.