İngiltere en renkli menajerini kaybetti

Brian Clough tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında öldü. Elde ettiği iki İngiltere ve iki Avrupa Şampiyonluğu, onun ülkesinde futbol tarihine geçmesi için yeterliydi.


Ancak Brian Clough, ‘anlatılacak değil, yaşanacak’ bir kişiydi. Sık sık yaptığı tartışmalı açıklamalar ve tuhaf davranışlarıyla Clough, İngiltere’nin en çok tanınan menajeriydi.


Middlesbrough’da doğan Clough, sekiz çocuklu bir ailenin altıncı çocuğuydu. Başarısız bir öğrencilik dönemi sonrası 15 yaşında okulu bıraktı. Bir yıl sonra Middlesbrough’la sözleşme imzaladı.


Brian Clough, bir forvet olarak kısa ama başarılı futbol hayatı boyunca, Middlesbrough ve Sunderland’de 274 maçta 251 gol attı. Ancak 1962’de dizinden geçirdiği ağır bir sakatlık sonrası, oyunculuk yaşamını zorunda kaldı.


30 yaşında dördüncü lig takımlarından Hartlepool’un başına geçtiğinde, İngiltere’nin en genç menajeriydi. Başarılı iki sezonun ardından Derby County’nin başına geçti. Kendini beğenmiş ve kaba bir kişi olarak görülüyordu ama başarılı olduğuna hiç şüphe yoktu.


Derby County’i 1969’da ikinci ligde, 1972’de de birinci ligde şampiyon yaptı. Ertesi yıl yöneticilerle tartışarak istifası sonrası, yeniden görevine dönmesi için Derby’de protesto yürüyüşleri düzenlenmişti.


Brian Clough, kariyerinin en büyük başarılarını ise 1975’te çalıştırmaya başladığı Nottingham Forest’la yaşadı.  Asla İngiltere menajeri olamamamın nedenlerinden biri, İngiltere Futbol Federasyonu’nun, göreve gelmem halinde şovu benim yürüteceğimi bilmesiydi. Doğrusu, sonuna kadar haklıydılar

720910cookie-checkİngiltere en renkli menajerini kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.