İngiltere göçmen politikasında sınıfta kaldı

İngiltere, göçmen hakları konusunda sınıfta kaldı


Avrupa ülkeleri arasında göçmen politikalarını inceleyen British Counsil, göçmenlerin hayatlarını etkileyen anahtar faktörleri açıkladı.


British Counsil`in yaptığı araştırmaya göre, göçmen politikasında Avrupa ülkeleri arasında övgüyle anılan İngiltere`de, göçmenlerin yeterli çalışma alanlarına ve siyasi haklara sahip olmadıkları ortaya çıktı.


Araştırmada, göçmenlik sisteminin en iyi oturduğu ülke İsveç olarak belirlenirken, Letonya en son sırada yer aldı. Avrupa kıtasındaki en iyi yasaların ideal bir senaryosu çizildiğinde ise tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, göçmen hakları konusunda yapabileceklerinin sadece yarısını yaptıkları sonucu ortaya çıktı.


Araştırmanın ardından yayımlanan raporda, göçmenlerin ülkeye yerleşmeleriyle ilgili yasalar alanında İngiltere beşinci sıralarda yer alırken, göçmenlerin aile üyelerini ülkeye getirme ve yaşam koşulları konularında daha da alt sıralarda yer aldığı gözledi. Ayrıca İngiltere`nin, her çeşit ayrımcılıkla mücadele politikasında uluslararası bir ünü olmasına rağmen, ¨zayıf uygulanabilirliği¨ yüzünden de oldukça yetersiz olduğu belirtildi.


Raporda, İsveç ve Portekiz listenin ilk sıralarında yer alırken, İngiltere`nin en büyük göçmen nüfusunu oluşturan Polonya`nın, 25 ülke arasından 20`nci sıraya yerleşmesi dikkat çekti.

806200cookie-checkİngiltere göçmen politikasında sınıfta kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.