İngiltere göçmen sayısını azaltacak

Woolas, halkın büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu dönemlerde, göçün sıkıntılı bir konu haline geldiğini belirtti.


Göçmen Bakanı’na göre, bir süredir kolaylaştırılmış olan İngiltere’ye göçün gelecek dönemde zorlaştırılacak.


İngiltere’ye göç edenlerle başka ülkelere göç edenlerin sayısında denge gözetilmesi gerektiğini ifade eden Woolas, hükümet olarak ülke nüfusunu kontrol altında tutmak ve nüfusun 70 milyona varmasına engel olmak zorunda olduklarını belirtti.


BBC muhabiri Ross Hawkins, Göçmen Bakanı Woolas’ın ülke nüfusunun üst limiti olarak 70 milyonu telaffuz etmesinin, hükümetin yaklaşımında önemli bir dönüşüme işaret ettiğini söyledi.


Hawkins, hükümet yetkililerinin geçmişte, göç konusunda bir nüfus limiti belirlemekten yana olmadıklarını belirtiyor.


Avrupa dışından göçmen akışını kontrol etmek mümkün olsa da Avrupa Birliği içinden göçmen akışını kontrol etmenin bir yolu bulunmuyor.


Bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Göçmen işçilerin kabul edilmesinde uygulanan puan sisteminin, göçü kontrol etmek için imkânlar sağladığını belirtti.


Yetkiliye göre ayrıca, uygulanan puan sistemiyle, yalnızca İngiltere’nin ihtiyaç duyduğu göçmenlerin kabul edilmesi de mümkün hale geldi.


İstatistikler, ülke nüfusunun 2001-2007 yılları arasında 2 milyon kadar artarak 60 milyon 975 bin olduğunu ortaya koyuyor. (BBC)


FOTOĞRAF: Londra’da Müslümanlar

816440cookie-checkİngiltere göçmen sayısını azaltacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.