İngiltere işkencecilerini konuşuyor

İngiliz gazetelerinin manşetlerinde yer alan görüntüler, çok sayıda gazete tarafından ”utanç verici” olarak nitelendi.


Daily Mail, fotoğrafların İngiliz askerinin Iraklılara yaptığı kötü muameleyi tartışmaya yer vermeyecek şekilde ortaya koyduğunu belirtirken, bu durumun ”Bütün İngiltere’nin utancı olduğunu” yazdı.


The Independent gazetesi de ilk sayfasında Irak’taki İngiliz askerlerinin yaptığı kötü muameleyi yansıtan fotoğrafların tümüne yer verirken, bu fotoğrafların altına ”kötü muamele görüntüleri kataloğu” diye verdi.


The Times da bir İngiliz askerinin, bağlanarak yere yatırılmış bir Iraklının üzerine bastığı fotoğrafa ilk sayfasında yer verirken, bu durumu silahlı kuvvetlerin utancı olarak yorumladı.


The Daily Telegraph gazetesi de fotoğrafların, İngiliz askerlerinin tutuklanan Iraklılara kötü muamelede bulunduklarının açık delili olduğunu vurguladı.


AÇIK GAZETE: İşkence haberleri bir süre sonra unutuluyor, kötü yanı bir sonraki haberin tepki dozajını da düşürüyor. Önemli olan bu haberlere karşı uluslararası yaptırım uygulanmasıdır. Türkiye’deki işkencecileri, AB üyeliği geri adım attırmıştı. Irak’taki işgalcilerin işkencesine karşı en azından kendi adımıza ürünlerini almayarak protesto edebiliriz. Bir zamanlar Güney Afrika’daki beyaz azınlığı bu boykotlar zor durumda bırakmıştı. Tabi bu boykot listesine İsrail’i koymayı da unutmayınız…

777590cookie-checkİngiltere işkencecilerini konuşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.