İngiltere Irak’tan çekiliyor

Avam Kamarası’nda konuyla ilgili açıklamada bulunan Brown, en geç 31 Mayıs tarihi itibariyle İngiltere’nin Irak politikasında “radikal bir değişim” anlamına gelen adımın atılacağını ve bu tarihten sonra İngiliz askerlerinin bölgeden hızla çekileceğini duyurdu.


Dün de Irak’ta bulunduğu sırada İngiliz askerlerine aynı açıklamayı yapan Brown, muhalefet partilerinden gelen, Irak savaşının gerekçesi, planlaması ve harekatın başlamasından sonra yaşananlarla ilgili kapsamlı soruşturma açılması talebini ise reddetti.


Brown, bu konunun ancak İngiliz askerlerinin tümüyle Irak’tan çekilmesinden sonra ele alınabileceğini belirtti. Brown, şu anda ülke olarak bu konuyu tartışma noktasında bulunmadıklarını, bu nedenle böyle bir konuyu tartışma konusu yapmanın doğru olmayacağını ifade etti.


İngiliz basını, İngiltere’nin tümüyle çekilmesinin ardından da Irak’ın güneyinde 400’e yakın askerinin kalacağını ve bu küçük gücün Irak donanmasına yardımcı olacağını belirtiyor. İngiltere’nin Irak’ta 4100 askeri bulunuyor.

819510cookie-checkİngiltere Irak’tan çekiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.