‘İngiltere Kıbrıs’taki üsleri gözden geçir!’

Güney’de yayınlanan Simeniri gazetesi, Güney Kıbrıs’ı ilgilendiren konularda İngiltere’ye baskı yapmak amacıyla yeni bir  girişim oluşturulduğunu bildirdi.


“İngiltere Yeniden Gözden Geçir!” isimli girişimin amacının; İngiltere ile Türkiye arasında imzalanan Stratejik Ortaklık Anlaşması’nı yeniden kamuoyunun gündemine getirmek olduğunu bildiren gazete, söz konusu girişimin ilk etkinliğini, yarın akşam saat 19.00’da Ağrotur İngiliz Üssü’nün dışında yapacağını kaydetti.


Gazete, etkinliğin; “barışçıl” olarak nitelendirildiğini ve İngilizler kadar Rum siyasi yönetiminde de mesajlar yollamayı amaçladığını belirtti.


Bu arada habere göre, üniversite öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencilerinin oluşturduğu söz konusu girişim; İngiltere -Türkiye arasında imzalanan Stratejik Ortaklık Anlaşması ile ilgili olarak Güney Kıbrıs’ın yaptığı açıklamaları “mesafeli ve yetersiz” buldu.


Gazeteye göre söz konusu girişim yaptığı açıklamada, İngiliz üslerinin statüsünün ve “sözde egemenliğinin” etkin bir şekilde gözden geçirilmesi yanında, İngiltere’nin; “Kıbrıs Cumhuriyeti” topraklarını kullanmasıyla ilgili olarak “ödemekle yükümlü olduğu parayı vermesi” gerektiğini kaydetti.

808540cookie-check‘İngiltere Kıbrıs’taki üsleri gözden geçir!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.