İngiltere, Libyalı isyancıları tanıdı

Hague, ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, muhalif Geçici Ulusal Konsey’in “Libya halkının meşru temsilcisi” olduğunu söyledi.

İlgili KonularOrta Doğu, Afrika, İngiltereHague, ziyareti sırasında Konsey başkanı Mustafa Abdül Celil ile de görüşecek.

Dışişleri Bakanı sözlerine “Kaddafi ülke içi ve dışında tecrit ediliyor. Tüm meşruiyetini kaybetti ve insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor. Kaddafi gitmeli” diye devam etti.

Hague’in gezisi, Kaddafi’ye karşı ayaklanmanın başlamasından bu yana bir İngiliz siyasetçi tarafından Bingazi’ye gerçekleştirilen ilk ziyaret.

Dışişleri Bakanı’na uluslararası kalkınmadan sorumlu bakan Andrew Mitchell eşlik ediyor.

Mitchell da yaptığı açıklamada Libya halkına yardım etmek için “erkek, kadın ve çocuk ayırt etmeden sivilleri öldüren ve hayatları parçalayan mayın bölgelerinin” temizlenmesi çağrısı yaptı.

Mitchell, “Acil ihtiyaçları karşılamak önemli, ancak Libya’nın geleceği Libyalıların elinde. Biz de Bingazi’ye bu yüzden geldik. Geçici Ulusal Konsey ile ülkeye nasıl barış, istikrar ve ekonomik kalkınma getirebileceklerini konuşacağız” diye ekledi.

Ziyaret, Libya operasyonunda ilk defa İngiliz saldırı helikopterlerinin kullanılmasına da denk geliyor. (BBC)

837450cookie-checkİngiltere, Libyalı isyancıları tanıdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.