İngiltere ırkçı vekile giriş izni vermedi

İngiltere’nin kararı, Hollanda’da hükümet ve siyasi partiler tarafından tepkiyle karşılandı. Karar, Müslümanları kötüleyen Fitne filmiyle geçen yıl adı sıkça gündeme gelen Geert Wilders’e dün akşam yazılı olarak bildirildi.

Wilders, İngiliz Parlamentosunda gösterileceği açıklanan Fitne filmi dolayısıyla davet edilmiş ve yarın bu ülkeye gitmesi planlanmıştı. Wilders bu sabah yaptığı açıklamada, İngiliz Hükümetinin kararına rağmen yarın uçakla bu ülkeye gideceğini söyledi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, İngiltere’nin kararını üzüntüyle karşıladığını ve olaya ilişkin protesto notası ve üzüntülerini İngiliz Hükümetine ilettiğini bildirdi.

Koalisyonu oluşturan partiler, hükümetin tepkisinin arkasında olduklarını belirtirken, muhalefet partileri daha sert tepki göstererek, hükümetin protesto etmek ve üzüntüsünü bildirmekten öte daha fazla girişimde bulunması gerektiğini dile getirdiler.

Partiler, AB üyesi bir ülke parlamenterinin diğer AB üyesi bir ülkeyi ziyaret etmesinin kabul edilemeyeceğini ifade ettiler. Temsilciler Meclisi Başkanı Gerdi Verbeet de İngiltere’nin kararın anlamakta zorlandığını belirtti.

Wilders’ın lideri olduğu Özgürlük Partisinin, 150 üyeli Hollanda Temsilciler Meclisinde 9 sandalyesi bulunuyor.

AÇIK GAZETE: İngiltere’nin bu ırkçı milletvekiline vize vermemesi okurları yanılmasın, Fransız faşist Le Pen sık sık Londra’ya gelerek toplantılar yapmaktadır… Bu olay hükümetin ırkçı partilere karşı bir tumumu olduğu anlamına gelmediği kanısındayız.

 

1187750cookie-checkİngiltere ırkçı vekile giriş izni vermedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.