“İngiltere sokağa iniyor”

Ülkede 1980’lerden bu yana yaşanan en büyük grev dalgasının yolda olduğu belirtilen haberde 750 bin kamu çalışanın, emeklilik maaşlarındaki kesintilere karşı olarak eylemler sürecine girdikleri belirtildi.

30 Haziran’daki ilk büyük eylemde, devlet memurları ve öğretmenler sendikası bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Metro ve sağlık sektörü çalışanları ile BBC çalışanlarının da ciddi bir şekilde iş bırakma eylemlerini değerlendirdiklerine dikkat çekilen haberde, önümüzdeki yaz ve sonbaharın ülkeyi sarsan grevlere sahne olabileceği öngürüsünde bulunuldu.

Habere göre hükümetin bütçe açığını kapatmak için gündeme getirdiği emeklilik düzenini de etkileyen kesintilerde, grevler sebebiyle geri adım atıp atmayacağı önemli bir soru işareti yaratıyor.

İktidardaki Muhafazakar Parti’ye yakın isimlerin gündeme getirdiği, grev yasasını yeniden düzenleme önerisinin ise sendikalara yapılan üstü kapalı bir tehdit olduğunun altı çizildi.

Gazetenin başyazısında ise Yunanistan, İspanya ve İngiltere’deki grevler arasındaki çakışmaya dikkat çekilerek İngiltere’de sokağa çıkacak kamu çalışanlarının, yaşanmakta olan ekonomik küçülmede üstlerine düşen payı almalarının kaçınılmaz olduğu aktarıldı.

FOTOĞRAF: İngiltere’deki öğrenci eylemlerinden…

837560cookie-check“İngiltere sokağa iniyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.