İngiltere Taliban’ı bölüp yenecek

The Guardian’ın haberine göre, Taliban’a karşı ABD’nin yanında savaşan İngiltere yeni Afganistan stratejisine göre, Taliban liderlerini birbirlerine düşürerek savunma hattını zayıflatma stratejisi uygulayacak.


Kıbrıs ve Afrika’daki eski sömürgelerinde bu yöntemi başarıyla uygulayan İngiltere, sömürgelerinden çekildikten sonra da geriye aynı toprak insanların süregiden düşmanlığını bırakmıştı.


The Guardian’ın haberi özetle şöyle: 


“Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai öncülüğünde başlatılan strateji, İngiltere’nin politikasında ciddi bir değişikliği ifade ediyor ve ilk işaretler olumlu sonuç alındığını gösteriyor.


Guardian’a ulaşan bilgilere göre Taliban liderliğinin bazı üyeleri, karşı tarafa geçmek için aracılar üzerinden müzakereler yürütüyor. Üst düzey bir İngiliz yetkili, Taliban hareketinden isimler ile üst düzey Afgan yetkililer arasında ciddi temaslar sağlandığını söyledi ve ekledi: ‘Taliban’dan çok sayıda militanın kopmasını ve şiddet eylemlerine son vermelerini bekleyebiliriz. Bazıları bunu yapmaya başladı bile’.


İngiltere’nin politikasındaki bu değişiklik, Amerika Birleşik Devletleri’ni rahatsız edebilir. Ancak bir İngiliz yetkili, bazı Amerikalı yetkililerin de konuya kendileri gibi yaklaşmaya ikna olmaya başladığını söyledi.”

805990cookie-checkİngiltere Taliban’ı bölüp yenecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.