İngiltere tek bagaj kısıtlamasını kaldırıyor

British Airways (BA), kısıtlamanın kalkmasımasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı… BA açıklamasında, “7 Ocak 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, British Airways, Londra Heathrow ve İngiltere’deki diğer bazı havaalanlarından hareket eden yolcular için, kabine iki adet el bagajı alınması uygulamasını tekrar başlatacaktır” denildi.


British Airways Türkiye Ticaret Müdürü Ayşim Arda, “ Bazı kısıtlamaların kaldırılmasından dolayı son derece memnunuz. Aylarca, tek bagaj kısıtlamasının yolcularımıza ciddi zorluklar yaşattığını ve güvenlik açısından mazeret edilmemesi gerektiğini savunduk” diye konuştu…


DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
 
– 7 Ocak 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Londra Heathrow, London City, Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Newcastle veya Manchester’dan hareket eden yolcular için geçerlidir.
– 56 cm x 45 cm x 25 cm boyutlarından daha büyük olmayan bir adet çanta (tekerlekler, cepler ve taşıma sapları da dâhildir)
– Ayrıca, bir adet evrak çantası veya dizüstü bilgisayar boyutlarında çanta
– Azami 23 kg çanta ağırlığı geçerlidir ve yolcu, çantayı, uçak kabininde, herhangi bir yardım almaksızın üst kabine kaldırabilmelidir
– Havalimanı güvenlik taramasından geçmesine izin verilen sıvı miktarına yönelik kısıtlamalar değişmeksizin sürmektedir.
– Yolcular, tüm sıvı muhafazalarının 100 ml’yi aşmamasını ve kolay bir şekilde açılıp kapanan şeffaf bir plastik çanta içinde taşınmalarını temin etmelidir.
– Dizüstü bilgisayarların ve ayakkabıların ayrı olarak taramadan geçmesi şartı gibi diğer güvenlik kısıtlamaları da değişmeksizin sürmektedir.

808640cookie-checkİngiltere tek bagaj kısıtlamasını kaldırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.