‘İngiltere teröre karşı işbirliğine hız verecek’

The Times, İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un Başbakan Erdoğan ile görüşmesi sonrası İngiltere’de ‘PKK yandaşları ve ilgili örgütler’e karşı terörle mücadele işbirliğine hız verileceği sözüne dikkat çekti.


Gazete, dün imzalanan ortaklık anlaşması kapsamında Türkiye’de bir İngiliz üniversitesi kurulması, ticarette hükümetler düzeyinde işbirliği ve Basra’da ortaklaşa bir serbest ticaret bölgesi gibi planların da olduğunu kaydetti.


The Times şöyle devam etti:


“Erdoğan güç kullanma tehdidinden geri adım atmadı ama Dışişleri Bakanı David Miliband, bir operasyona girişilmeden önce, nefes alma fırsatı verecek alan yaratıldığını söylüyor…


Türkiye Miliband’in Amerikan Dışişleri Bakanı Rice ile görüşmesinde de gündemin ilk sırasındaydı… Miliband bu görüşmede Irak’tan, Türkiye açısı dışında fazla söz edilmemiş olmasını, Irak’ta güvenliğin iyiye gitmesinin yansıması olarak yorumladı.


Miliband Bush ve Rice’ın Türk yetkililerle telefon görüşmelerinin Amerika’nın çoğu zaman kendisini anlamadığını düşünen bir ülke için “büyük bir şey” olduğunu söyledi. Miliband, “Erdoğan’ın İngiltere ziyaretini gerçekleştirmiş olması da önemliydi…”

806300cookie-check‘İngiltere teröre karşı işbirliğine hız verecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.