İngiltere verdi, ABD yargılıyor

Zanlılardan, Babar Ahmed terör örgütleri için para toplamakla, Seyla Talha Ahsan da aşırı görüşlü bir internet sitesi yönetmek ve Taliban için para toplamakla suçlanıyor.

Yüksek Mahkeme’nin başvurularını reddetmesi ardından beş kişi iki uçakla ABD’ye gönderilmişti. Radikal Müslüman din adamı Ebu Hamza el Masri de bugün terör suçlarından New York’ta mahkeme önüne çıkacak.

Savcılar, hakkında 11 ayrı suçlama olan Ebu Hamza’nın Yemen’de dört kişinin öldüğü bir kaçırma olayına karıştığını, ayrıca Oregon eyaletinde “terör örgütleri için eğitim kampı kurmaya çalıştığını” söylüyor.

Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park camiinde imamlık yapmış olan Ebu Hamza daha önce İngiltere’de de ırk temelinde nefret yayma ve adam öldürmeye teşvik suçlamalarından 7 yıl hüküm giymişti.

ABD’de de yargılanıp hüküm giyerse Ebu Hamza’nın büyük olasılıkla ömür boyu Colorado’da ABD’nin en sıkı kurallarla korunan cezaevinde tutulacağı tahmin ediliyor.

Zanlılar arasında ayrıca 1998’de ABD’nin Kenya ve Tanzanya’daki büyükelçiliklerine düzenlenen saldırılara karışmakla suçlanan Adil Abdülbari ve Halid el Fevvaz bulunuyor.

AİHM’nden iadeye destek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, bu yılın Nisan ayında İngiltere tarafından ABD’ye iade edilmemek için başvuran beşilinin başvurularını reddetmişti. Mahkemenin başvurusunu reddettiği beş kişiden biri, İngiliz basınının ‘Kancalı İmam’ adını taktığı, radikal Müslüman din adamı Ebu Hamza el Masri’ydi.

Zanlılar ABD’de kendilerini bekleyen uzun hapis cezalarının muhtemel tecrit cezası da içereceğini belirterek, bunların Avrupa insan hakları sözleşmesine göre kötü muamele tanımına gireceğini savundu.

Sözleşmeye göre “Kimse işkenceye, insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele ya da cezalandırmaya tabi tutulamaz…” Fakat mahkeme müebbed hapis ve tecritin insan haklarını ihlal anlamına gelmediğine karar verdi.

AÇIK GAZETE: Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park camiinde imamlık yapmış olan Ebu Hamza, bir eli olmadığından dolayı İngiltere basınınca ‘Kancalı İmam’ olarak tanımlanıyor. İngiltere’deki televizyonlar imamın görmeyen tek gözü ve kancalı eline odaklanan ve bir korsanı andıran fotoğraflarını sürekli yayınlayarak Müslümanlar’ın korkunç ve korsan kılıklı insanlar olduğu imajını bilinç altına yerleştirmeye çalışıyor. Müslümanlar’a karşı sürdürülen psikolojik savaş, ne yazık ki karşılık öfke ve kin tohumları ekmekten başka bir işe yaramadığını süreç öğretti. Yapılan araştırmalara göre; Müslümanlar’ın haksızlığa uğradığına inanan ve radikal gruplara katılarak Irak, Afanistan ve Afrika’da savaşan Müslüman gençlerin sayısı her geçen gün artıyor…

844900cookie-checkİngiltere verdi, ABD yargılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.