İngiltere Yeşiller Partisi Lideri: Barışın yanındayız

Bennett, akademisyenlere karşı hükümetin tutumunun anlaşılmaz olduğunu belirterek, akademisyenlere yapılan saldırıları kınadığını ve barışın yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye ziyareti öncesi, Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) Sekreteri Oktay Şahbaz’la bir araya gelen Natalie Bennett, Şahbaz’dan Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili bilgi alırken, gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belitti. Yeşiller Lideri, demokratik ortamın yaratılması ve barış için adımların derhal atılmasının gerektiğine inandığını söyledi.

Oktay Şahbaz ise görüşmede, Türkiye hükümetinin toplumları böldüğünü, hükümete destek olanların dışında kalan bütün vatandaşları “terörist” ya da “vatan haini” ilan ettiğini belirterek, uluslararası dayanışmanın önemine değindi. Şahbaz, Türkiye’de anti demokratik uygulamaların ve insan hakları ihlallerinin, diktatörlüklerden ve askeri darbelerden geri kalır yanının olmadığını söyledi. Şahbaz, olup bitenin tüm Avrupa devletleri tarafından bilinmesine rağmen ses çıkartmaması, Avrupa’nın aynı suça ortak olması anlamına geldiğini belirtti.

Bennett, Türkiye dönüşü İngiltere’de parlamentosunda yapacağı bir toplantıyla da izlenimlerini İngiltere kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

856150cookie-checkİngiltere Yeşiller Partisi Lideri: Barışın yanındayız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.