İngiltere’de 11 cami kundaklandı

30 binden fazla Türk’ün yaşadığı semtteki saldırının soruşturmasını, yangını şüpheli gören terörle mücadele polisi üstlendi. Son 15 günde camilere yapılan saldırı sayısının 11’i geçmesi üzerine İngiltere’de camilere giden Müslümanlar da tedirginlik başladı. Saldırının Woolwich’de öldürülen İngiliz asker Lee Rigby için ‘Misilleme olabileceği” öne sürüldü.

Dün sabaha karşı Somalililer’e ait Grimsby Camii’ne molotof kokteyli atıldı. Aynı zamanda Al-Rahma İslam Merkezi’nin de bulunduğu 2 katlı binaya molotof kokteyli atılması üzerine yangın saat 03.15’de başladı ve itfaiye tarafından 1.5 saatte söndürüldü.

Yangından önce Müslümanlara karşı son günlerde yapılan gösterilerin çoğunu organize eden aşırı sağcı English Defence League’in (EDL) camiye gönderdiği tehditkar mektupları ele geçti ve caminin duvarı üstüne yazılan EDL yazıları dikkat çekti. Kundaklama suçunu kabul etmeyen EDL sözcüsü, “EDL yazısını herhangi biri yazmış olabilir. Caminin kundaklanmasını kınamıyoruz. Hükümet birşey yapmadığı için halk sorunu kendi çözmeye çalışıyor” dedi.

Barnet Bölgesi’nin Emniyet Amiri Adrian Usher, “Toplum liderlerine olayın üstüne giderek soruşturmamızı yürüteceğimize söz verdim. Toplumların güvenliği her zaman bizim önceliğimizdir” derken olayda ırkçı motif olabileceğini saklamadı.

Yangına 6 itfaiye aracı 35 itfaiyeci gönderdiklerini açıklayan Londra İtfaiyesi, binanın yangından ciddi hasar aldığını belirtirken komşu binadan bir kadının şok geçirince ambulans servisi tarafından olay yerinde tedavi edildiğini bildirdi. Muhafazakar Chipping Barnet Milletvekili Theresa Villiers, “Benim seçim bölgemde böyle bir saldırı olduğu için şoke oldum. Bu sadece müslüman topluma karşı bir saldırı değil aynı zamanda hepimize bir saldırıdır. Hiçbir koşulda bizi bölecek şiddetli aşırıcılığa izin vermemeliyiz” diye konuştu.

İslam Merkezi’nde çalışan Somali’li Ahmed Ali Said, Camiye sabah saat 4.15’de geldiğinde binayı çökmüş bulduğunu anlatırken “Biz barışsever bir toplumuz. Tüm komşularımız bizle dayanışma gösterdi. Asker Lee Rigby’nin ölümüyle biz de çok kötü olduk” dedi.

848310cookie-checkİngiltere’de 11 cami kundaklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.