İngiltere’de 570 bin yasadışı göçmen var

Yetkililer, kesin bir sayı belirlemenin imkansız olduğunu söylüyor. Bu tür bir tahmin daha önce açıklanmamış, Başbakan Tony Blair de böyle bir tahminde bulunmanın imkansız olduğunu söylemişti.


İçişleri Bakanlığı tahminlerine göre, yasadışı göçmen sayısı, 310 bin ile 570 bin arasında bulunuyor. Açıklamaya göre, bu tahminî rakama, başvuruları hâlen işlemde olan sığınmacılar ya da reddedilen başvurularını temyiz eden kişiler dahil edilmedi.


İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere, 2001 yılının Nisan ayındaki rakamlar temel alındı.


İngiltere Göçmenlik Bakanı Tony McNulty, bunun tahminî bir sayı olduğunu vurguladı ve “Yasadışı yollarla ülkede bulunan kişilerin kesin sayısını hiçbir hükümet belirleyemedi. Konunun doğası gereği ortada olan durum bu” dedi.


McNulty, İngiltere’de tartışma konusu olan kimlik kartlarının, yasadışı göçmenlikle mücadelede etkin bir yöntem olacağını kaydetti.


Avam Kamarası’nda yapılan oylamada, iktidardaki İşçi Partisi’nin 67 sandalyelik çoğunluğu, kimlik kartları konusunda 37’ye düştü.


Başbakan Tony Blair, 5 Mayıs seçimleri için yürüttüğü kampanya sırasında, yasadışı göçmenlerin sayısı konusunda bir açıklama yapmayı reddetmiş, BBC’ye verdiği bir mülakatta “Bunu belirlemek mümkün değil” demişti.


(BBC)



 

781870cookie-checkİngiltere’de 570 bin yasadışı göçmen var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.