İngiltere’de 6 bin 170 Türk öğrenci var…

İngiltere’de öğrenim gören Kıbrıslı ve Türkiyeli öğrencilerde geçen yıla oranla ciddi bir artış olduğu belirtildi. Higher Education Statistics Agency’nin verilerine göre Kıbrıs’tan 4 bin 210 ve Türkiye’den de bin 960 kişi İngiltere’deki üniversitelerde öğrenim görüyor.


Mayıs 2004’ten itibaren Avrupa Birliği üyesi olan yeni on ülkeden  gelen öğrenci sayısının yüzde 8 oranında arttığı belirtilen verilerde, bu ülkelerden gelen toplam öğrenci sayısının da 7 bin 300 olduğu belirtildi. Bu rakamın 4 bin 210’unu oluşturan Kıbrıslı öğreciler arasında Kıbrıslı Türkler’in de olduğu tahmin ediliyor.


1 Mayıs 2004’ten sonra Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu olan Kıbrıslı Türk öğrencilerin de İngiltere’de yerli öğrenci (home student) statüsünde öğrenim görmeye başladıkları biliniyor.


Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelerek İngiltere’de öğrenim gören Türkiyeli öğrenciler “AB dışından gelen öğrenciler” kategorisinde 1960 kişiyle ikinci sırada bulunuyor. Bu kategoride Norveç 3 bin 655 kişiyle birinci sırada…


Özellikle Avrupa Birliği’nin yeni on ülkesinden gelen öğrencilerden bir yıl öncesine göre daha az para almak zorunda kalan İngiltere’deki üniversitelerin ekonomik olarak gelirlerinde düşüş meydana geleceği ve bunun da kaliteyi etkileyebileceği kaydedildi. Higher Education Statistics Agency’nin verilerine göre İngiltere’de okuyan yabancı öğrenci sayısının geçen yılan oranla yüzde 9 oranında arttığı ve 300 bin civarıya yükseldiği belirtildi. 
 

780060cookie-checkİngiltere’de 6 bin 170 Türk öğrenci var…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.