İngiltere’de “anti-işgal” yürüyüşü

Haravgi gazetesi “Tutarlılıkla Kıbrıs Sorununa Çözüm İstiyoruz… Londra’da Trafalgar Meydanı’na Anti-İşgal Yürüyüşü” başlıklarıyla verdiği haberinde, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünden başlayan ve Trafalgar Meydanı’nda son bulan yürüyüşte “Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi, işgalin sona ermesi, kayıpların akıbetlerinin belli olması, Türk askerlerinin ayrılmasıyla” ilgili çeşitli sloganlar atıldığını kaydetti.

Yürüyüşün son erdiği Trafalgar Meydanı’nda bir etkinliğin gerçekleştirildiğini yazan gazete, Rum İçişleri Bakanı Eleni Mavru’nun da bu etkinliğe konuşmacı olarak katıldığını belirtti.

Habere göre, buradaki konuşmasında Türkiye’yi, “Kıbrıs’ın yeninden birleşmesini değil, iki devletli çözüm, bölünme çözümü istemekle” suçlayan Mavru, zamanın aleyhlerine işlediğine dikkat çekti. Mavru ayrıca Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığını objektif bir şekilde yerine getireceğini de vurguladı.

Gazete etkinliğe katılan İngiltere eski Avrupa Bakanı Chris Bryant’ın da konuşmasında, bir Avrupa şehrinin devam eden bölünmesinin tüm Avrupalılar için utanç olduğunu ifade etti.

Habere göre etkinliğe bazı İngiltere’nin bazı AP Milletvekilleri, Milletvekilleri, “işgal belediyeleri” adına sözde “Omorfo Belediye Başkanı” ve diğer yetkilileri katıldı.

844160cookie-checkİngiltere’de “anti-işgal” yürüyüşü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.