‘İngiltere’de ayaklananlar yoksullardı’

İçişleri ve adalet bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, dört gün süren olaylara karışan kişilerin ciddi kısmının ülkenin en yoksul ve yoksun ailelerine mensup olduklarının altı çizildi.

Ağustos ayındaki olaylara karıştıkları için hâkim karşısına çıkarılanların demografik verilerine dayanan raporda, zanlıların yüzde 64’ünün İngiltere’nin en yoksul mahallelerinde oturdukları belirtildi.

Zanlıların yüzde 42’sinin okullarda ihtiyaç sahiplerine sağlanan bedava öğle yemeğinden faydalandıkları tespit edilirken, üçte ikisinin de ciddi öğrenim sorunları yaşadıkları belirtildi.

Rapora göre olaylara karışanların yüzde 42’si beyaz, yüzde 46’sı siyah ve yüzde 7’si Asyalı.

Çete etkisi yüksek değilHükümete sunulan çalışmanın en dikkat çeken bulgularından biri, çete üyelerinin ayaklanma ve yağma olaylarında oynadıkları sınırlı role dair oldu.

Raporda ayaklanmaya katılanların yalnızca yüzde 13’ünün çete üyesi olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Ağustos ayında yaşanan olaylar sonrasında başta başbakan Cameron olmak üzere birçok yetkili olayların temel sebebinin yaygınlaşmakta olan “çete kültürü” olduğunu iddia etmişti.

Olayların öncelikle polisiye önlemlere engellenebileceğini savunan hükümet yetkilileri, İngiltere’nin toplumsal ve ekonomik gerçeklerini göz ardı etmekle eleştirilmişlerdi. (BBC)

839010cookie-check‘İngiltere’de ayaklananlar yoksullardı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.