İngiltere’de batan şirket artıyor

Ernst & Young, yaptığı açıklamada, İngiltere’nin en büyük eğlence perakendecisi Zavvi’nin faaliyetini sürdürmesi için şirketin bir bölümünü ya da tamamını satmaya çalışacağını bildirdi.


Geçen ay kayyuma devredilen ülkenin en büyük mağaza zincirlerinden olan Woolworths’ın müzik, oyun ve DVD tedarikçisi Entertainment UK (EUK) şirketinin iflasının Zavvi’yi ciddi oranda etkilediği belirtilen açıklamada, bu durumda şirketin uygun kredi koşullarıyla mal almasının zorlaştığı kaydedildi.


EUK’nın kayyuma gitmesinden ve muhtemelen daha önce bu şirketin karşılaştığı sorunların Zavvi üzerinde olumsuz etkileri olduğu, EUK’ya alıcı çıkmaması ve piyasadaki zor ticari koşullar yüzünden Zavvi’nin satışlarının gerilediği ifade edilen açıklamada, şirketin bütün mağazalarının Noel sırasında açık olacağı bildirildi.


Zavvi’nin kurucuları Simon Douglas ve Steve Peckham yaptığı açıklamada, “şirketin ticari faaliyetlerini sürdürmek için mümkün olan herşeyi yaptıklarını, ancak EUK’nin iflasını yarattığı sorunların üstesinden gelmenin çok zor olduğunu” belirtti.


Eylül 2007’de Virgin Group’a bağlı Virgin Megastores’dan satın alınan Zavvi, 24 saat içinde yönetimi kayyuma devredilen üçüncü perakendeci oldu.


İngiltere ve İrlanda’da 125 mağazası bulunan Zavvi’nin, 1050’si geçici ve 2,400’ü daimi çalışanı bulunuyor.
İngiltere’de dün de çay-kahve zinciri Whittard of Chelsea ve erkek giyim zinciri The Officers Club’ın yönetimi kayyuma devredilmişti.


Ayrıca Woolworths geçen ay kayyuma devredilmiş, kasım ayında kayyuma devredilen mobilya mağazaları zinciri MFI, alıcı bulamayınca geçen hafta 111 mağazasını kapatmış ve 1,400 kişi işsiz kalmıştı.


İNDİRİMLİ SATIŞLAR


Bu arada, geçen yıl satışlarından memnun kalmayan perakendeciler, umutlarını Noel arifesinde yapacakları indirimli satışlara bağladı.


Perakende sektörünün tanınmış isimleri B&Q, John Lewis, Zavvi, süpermarket zinciri Tesco, moda perakendecisi Principles ve Whistles firmaları Noel alışverişinde büyük indirim yapacaklar arasında bulunuyor.


İngiltere Perakende Konsorsiyumu yetkilisi Richard Dodd, “perakendeciler, müşterileri teşvik için tahmin edilemez ölçekte indirimler öneriyor” dedi.


İflas, şirket kurtarma ve yeniden yapılanma konusunda uzman İngiliz Begbies Traynor şirketine göre, gelecek yıl ocak ayı ortasına kadar 15 kadar büyük İngiliz perakende zinciri mağazası iflas bayrağını çekebilir.


İngiltere İflas Kurumu, bu yıl üçüncü çeyrekte 356 perakende şirketinin iflas ettiğini, bunun, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 39 daha fazla olduğunu bildirdi.

819670cookie-checkİngiltere’de batan şirket artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.