İngiltere’de emlakta düşüş önlenemiyor

Ülkenin en büyük tutsat (mortgage) sağlayıcılarından biri olan Nationwide adlı Bankadan yapılan açıklamada, ev fiyatlarındaki düşüşün, fiyatların yüzde 2,5 oranında gerilediği Aralık ayına göre yavaşladığına dikkat çekilirken, Ocak ayı boyunca yaşanan düşüşle birlikte yıllık ortalamanın ise yüzde 16,6’ya ulaştığı bildirildi. Aralık ayı itibariyle bu ortalamanın da yüzde 15,9 olduğu hatırlatıldı.

Nationwide’ın açıklamasında, giderek artan işsizlik ve işsiz kalma korkusunun halkı yeni bir ev alma arayışından uzak tuttuğu, bunun da fiyatların düşmesinin ardındaki en önemli etkeni oluşturduğu belirtildi.

Nationwide, İngiltere’de ortalama bir evin fiyatının Ocak ayı sonu itibariyle 150 bin 501 sterline gerilediğine işaret ederek, bu rakamın da Aralık ayında 153 bin 48 olduğunu hatırlattı.

Bankanın kıdemli ekonomistlerinden Martin Gahbauer, “giderek derinleşen resesyon ve finansal piyasadaki dalgalanmalar, konut piyasası üzerinde ağırlık oluşturmaya devam ediyor” dedi.

Gahbauer, emlak piyasasının ekonomik küçülme durmadan toparlanmasını beklemediklerini de belirterek, krediler üzerindeki kısıtlamaların sürmesinin de piyasanın toparlanmasının önünde engel teşkil ettiğine dikkati çekti.

1186620cookie-checkİngiltere’de emlakta düşüş önlenemiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.