İngiltere’de G20’yi protesto hazırlığı

Gelecek hafta Londra’da üst düzey liderlerin katılacağı G20 zirvesi sırasında protestocular da Londra sokaklarında protestoya hazırlanıyor.

Londra’da Türk ve Kürt derneklerinin de katıldığı G20 protesto gösterisi Zirve’den 1 gün önce 1 Nisan’da saat 14’de ABD Büyükelçiliği önünde başlayacak. Zirve afişinde şu noktalara dikkat çekildi:

– Irak ve Afganistan’daki işgal son bulmalı
– Bomba değil iş yaratılsın
– İsrail’e silah satışına son! Filistin’e özgürlük
– Nükleer bombalar imha edilsin…

BANKACILARA UYARI

The Financial Times öfkelerinin hedefinde de, krizin sorumlusu olarak görülen bankacıların olacağını öngördü… Gazetedeki uyarı haber şöyle:

“Royal Bank of Scotland’ın eski İcra Kurulu Başkanı Sir Fred Goodwin’in evine yönelik saldırının ardından, zirve günü personellerini korumak için önlem almaları konusunda bankalar uyarıldı. Bankacıların o gün kalabalıkta tanınmayacak şekilde, daha spor giyinmeleri tavsiye ediliyor.”

Öte yandan Londra’nın ünlü gökdelenleri Canary Wharf ve BT kulesinin de hedeflenen binaların arasında bulunduğu, bazı anarşist grupların buralara Zirve öncesi baskınlar yaparak polisi şaşırtacağı da öne sürüldü.

G20 BM’YE ALTERNATİF Mİ?

The Times gazetesine göre G20’nin dünya sahnesindeki etkinliği de giderek artmakta olduğunu öne sürdü. Gazeteye göre bunun başlıca sebebi, Ban Ki Moon’un Genel Sekreterliği’nde BM’in etkinliğinin giderek azalması.

Gazetedeki yorum şöyle:

“Ban ki Moon’un sesi uluslararası güvenliği ilgilendiren konularda çok cılız çıkıyor. Şimdiye kadar iklim değişikliği gibi hayati bir konuda etkisiz kaldı. Ekonomik ve mali kriz konusunda ise söyleyeceği neredeyse hiçbir şey yoktu.

Bu vakumu şimdi G20 dolduruyor. Küresel yönetimin yeni organı olmaya başlıyor. Ancak G20 dünya nüfusunun sadece üçte ikisini, dünya ticaretinin de yüzde 80’ini temsil ediyor ve bir sekreteryası bile yok.”

821530cookie-checkİngiltere’de G20’yi protesto hazırlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.