İngiltere’de Gelibolu Konferansı

Konferansa Türkiye ve İngiltere’den uzman konuşmacılar katılacak.


Portsmouth Üniversitesi Çevre Bilimleri Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Aygen, üniversitede düzenlenen I. Dünya Savaşı Anma Haftası kapsamında konferansın düzenlendiğini belirterek, savaşın günümüze olan etkilerinin ele alınacağını söyledi.


Aygen, Konferans’a Türkiye ve İngiltere’den katılacak konuşmacılar hakkında şu bilgileri verdi:


“İngiltere’de yapılan AE2 denizaltısını tespit eden sualtı araştırmacısı Selçuk Kolay, belgesel film yönetmeni Savaş Karakaş, babası boğazlardan ilk geçen denizaltının kaptanı olan ve Europa Nostrası’nın eski yöneticilerinden Profesor Sir James Dunbar-Nasmith, Çanakkale tarihi uzmanı General Julian Thompson, Çanakkale Savaşı’na ait belgeleri değerlendiren ünlü araştırmacı Nigel Steel konferansa katılacak arasında yer alacak”


“Savaşların bugününü, barış yanını gündeme getirmek istiyoruz” diyen Dr. Aygen, “Savaşların kültürel boyutu bugüne kadar pek işlenmedi. Kendi sunumumda bu konuya değineceğim. Ailemde savaşa katılanlar var. Büyükbabam savaşta gazeteci olarak bulunduğundan elimde epey belge var. Çocuk kitaplarından tutun da fotoğraflara kadar pek çok tarihi dokümana sahibim. Benim için önemli olan savaşların toplumsal bellekteki yeri. Konuşmam sırasında elimdeki evraklardan örnekler de gösterecegim.”


Europa Nostrası’nın eski yöneticilerinden Profesor Sir James Dunbar-Nasmith’in açlılış konuşmasını yapacağı konferans, 20 Sterlin karşılığında izlenebilecek. Ayrıntılı bilgi için 023 9281 9385 numaralı telefondan ya da [email protected] adresten alınabilir.


FOTOĞRAF: Portsmouth Üniversitesi Çevre Bilimleri Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Aygen

779300cookie-checkİngiltere’de Gelibolu Konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.