İngiltere’de ilk Türk yemek kursu

Yemek Kulübü, Kıbrıs Türk Cemiyeti ve Hürriyet Londra’nın da yer aldığı “34-35 D’Arblay Street London W1F 8EY” adresindeki binanın 2’nci katında faaliyete başladı. Geçen Cuma günü basın kokteyli düzenleyen Yemek Kulübü yerel ve ulusal medyaya hizmet eden gazetecileri biraraya getirdi.

Güngör Eskioğlu “Londra’da yemek kursunun çok yaygın olmasına karşın bizim toplumda hiç yoktu. Sonra, böyle bir talebin olduğunu düşünerek bu işi yapmaya karar verdik” dedi.

“Bizim kursumuzun konsepti sağlık yemek ve mutfak düzeni üzerine. Alışveriş yönteminden başlayarak, pişirilmesi, saklanması, yeterince tüketilmesi ve az çöp çıkarılmasını temel alıyor” diyen Güngör Eskioğlu, “Her yaş grubuna açığız. Yetişkinler, çocuklar… Şu an yapım aşamasında olan İnternet sitemiz yemekkulubu.com adresinden ve yerel basından kursları duyuracağız. Oradan takip edebilirler. İlgi duyanlar telefonla da bilgi alabilirler” diye konuştu.

KURS YÖNTEMİ…

“Yalnızca Türk yemekleri mi?” sorusunu da “Türk ve Akdeniz diye tanımlanabilir?” diyen iş kadını, kursla ilgili şu ayrıntıyı verdi:

“Kursiyerler genellikle sabah gelecekler. Onlara o gün yapılacak bütün yemeklerin tarifleri yazılı olarakverilecek. Bütün malzemeler ve mutfak araç gereçleri tarafımızdan sağlanacak. Sonra hep beraber yemekleri yapıp hep birlikte kurulacak sofra düzeninde yenilecek… Akşam kursları da aynı şekilde. Şirketlerin ekip çalışması için satın alabilecekleri kurslar düzenlenecek. Gelen ekip üç gruba ayrılacak; başlangıç, ana yemek ve tatlı yapılacak. Sonra yine hep birlikte yapılan yemekler yenilecek.”

Güngör Eskioğlu, “Kursun niteliğine göre değişik fiyatlar olacak ama diğer kurslara kıyasla daha uygun bir fiyat politikamız olacak” diyerek kurs mekanının Merkez Londra’da olmasını “Türkçe konuşan toplum dışındaki toplumlarla bağ kurmada iyi bir nokta” diye niteledi.

“ÖZEL YEMEK DE DÜZENLEYECEK”

“Başka ne gibi faaliyetler olacak?” sorusunu da iş kadını şöyle yanıtladı:

“Catering hizmeti olacak. Özel akşam yemekleri düzenleyebiliriz. Konuklar kendi mlönülerini belirleyebilirler. Yine 20 kapasiteli yemekli toplantı ve 40 kapasiteli kokteyl ya da çay toplantısı düzenlenebilecek. Burada bir de Türk bakkalımız var. Merkez Londra’da Türk bakkalı olmadığını gözönüne alarak Türk Bakkalı rafı oluşturduk. Türk ürünlerinden kursiyerler de yararlanabilecekler. Mutfak Kulübü ayrıca ‘mutfak-stüdyo’ olarak televizyon çekimleri için de kiralanabilecek biçimde tasarlandı.”

Güngör Eskioğlu, yabancı mutfakların da süreç içinde kurs listesinde yer alacağını belirterek Yemek Kulübü’nün hayata geçmesinde ve tanıtımında desteği olan Beko, Turizm Ofisi, Archipek ve basına teşekkür etti.

NUR GÜNGÖR ESKİOĞLU?

Nur Güngör Eskioğlu uzun yıllar Çanakkale’de kendi restoranını işletti, İstanbul’da restoranlara (mönü hazırlamaktan şeflerin eğitimine kadar uzanan) danışmanlık hizmeti verdi. Londra’da Özer Restoran’ın mutfağında çalıştı. Islington Belediyesi için Türkçe konuşan toplum üyesi kadınlara sağlıklı yemek pişirme kursu verdi.

AYRINTILI BİLGİ:
YEMEK KULÜBÜ
34-35 D’Arblay Street London W1F 8EY
yemekkulubu.com 0207 4949 949

FOTOĞRAF: Yemek Kulübü’nün yaratıcısı Nur Güngör Eskioğlu (sağda) ve yardımcısı Ülkü Çoşkun

832650cookie-checkİngiltere’de ilk Türk yemek kursu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.