İngiltere’de izlenen 3 terör zanlısı kayboldu

26 yaşındaki Lamine Adam, 20 yaşındaki erkek kardeşi İbrahim Adam ve arkadaşları 26 yaşındaki Cerie Bullivant’ın hafta başından bu yana imza atmak zorunda oldukları polis merkezlerine uğramadıkları bildirildi.


İbrahim ve Lamine Adam’ın 24 yaşındaki kardeşleri Anthony Garcia’nın geçen ay gübreden bomba yaparak bu patlayıcıyı terör eyleminde kullanmaya çalışmak suçundan müebbet hapse mahkum edildiğine dikkat çeken polis yetkilileri, üç zanlının ise Irak ve benzeri ülkelerde İngiliz askerlerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olduklarından kuşkulanıldığını, bu nedenle haklarında “izleme” kararı çıkarıldığını hatırlattı.


Söz konusu kişilerin 2005 yılından bu yana polis kontrolü ve izlemesi altında olduklarına dikkat çeken içişleri bakanlığı yetkilileri, bu durumdaki toplam terör zanlısı sayısının da 17 olduğunu bildirdi.


İngiltere’de, 11 Eylül ve 7 Temmuz saldırılarının ardından ağırlaştırılan terörle mücadele yasaları polisin herhangi bir kuşkuluyu kontrol ve izleme altına almasına ve hatta ev hapsine mahkum etmesine olanak tanıyor.


İngiliz basını ve muhalefeti ise 3 terör zanlısının ortadan kaybolmalarından İçişleri Bakanı John Reid’i sorumlu tutuyor.

802880cookie-checkİngiltere’de izlenen 3 terör zanlısı kayboldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.