İngiltere’de kamu vicdanı yaralandı

İngiliz polisinin, geçen yıl intihar bombacısı sanarak öldürdüğü, ama sonradan masum olduğu ortaya çıkan Brezilyalı Jean Charles de Menezes cinayetine ilişkin soruşturma tamamlandı ve olaya karışan polisler hakkında dava açılmamasına karar verildi.


Polisler yargılanmasa da Londra Emniyeti (Metropolitan Police) kurum olarak yargıda hesap verecek… Savcılık Metropolitan Police’ini adam öldürme yerine, sağlık ve güvenliği düzenleyen yasaların ihlali ile suçlayabilecek.


İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Daily Telegraph, yargılama sırasında Metropolitan Police’in Menezes’in sağlığı ve güvenliği için yapabileceği her şeyi yaptığını kanıtlamak zorunda kalacağına dikkat çekti.


The Times gazetesi ise başyazısında, ”Peki sorumluluk nerede?” diye sorarak şu değerlendirmeyi yaptı:


”Emniyet Müdürü Sir Ian Blair’in rahatladığına kuşku yok, ama omuzlarında dev bir ahlaki yük var. Üst düzey polis yetkililerinin bu konudaki tutumları konusunda ciddi soru işaretleri yerli yerinde. Polis, eylemlerinden dolayı hesap vermelidir. Kafaları karıştıran gelişmeler ve şerefli bir sonuca varılmasında yaşanan gecikmelerle geçen her gün, sadece daha fazla zarar vermektedir.”


FOTOĞRAF: (küçük) Brezilyalı Jean Charles de Menezes ve olay sonrasında eleştiri oklarının hedefi olan Emniyet Genel Müdürü Ian Blair…

792870cookie-checkİngiltere’de kamu vicdanı yaralandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.