İngiltere’de kar vaaar

Meteoroloji uzmanları, dün akşam başlayan yoğun yağışın, son 6 yılda İngiltere’de görülen en ciddi kar yağışı olduğunu kaydetti. Başkent Londra’da gece seferi yapan otobüsler, yollardaki aşırı buzlanma yüzünden seferden çekildi. Kar yağışının, Gatwick Havaalanı’nın geçici olarak kapatılmasına, Heathrow Havaalanı’nında ise bir pistinin devre dışı kalmasına neden olduğu belirtildi. 
Haberin devamı 


Yağış, başkent Londra’yı çevreleyen iki büyük otoban olan MI ve M25’te de tıkanıklıklara yol açtı.


Meteoroloji yetkilileri, başta başkent Londra olmak üzere ülke çapında sürücüleri uyarırken, kar yağışının gün boyunca etkisini sürdüreceğine dikkat çekti ve zorunlu olmadıkça 15 santimetreyi bulan karda otomobil kullanılmamasını tavsiye etti.


Kar yağışı ve aşırı soğukların gelecek birkaç gün boyunca ülkede etkili olmaya devam edeceğine de işaret eden yetkililer, uzun yola otomobiliyle çıkmak zorunda kalan sürücüleri, yanlarına yolda kalmaları halinde kullanmaları gerekenleri almaları yolunda da uyardı.


KTHY HEATHROW SEFERİNİ İPTAL ETTİ


Öte yandan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), bugünkü Ercan-İzmir-Heathrow-İzmir-Ercan parkurundaki YK037-837/YK838-038 sefer sayılı uçuşlarının Londra’daki kötü hava şartları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.


KTHY’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu seferlerde seyahat edecek olan biletli yolcuların mağduriyetini gidermek için, yarın Ercan-İzmir-Stansted-İzmir-Ercan parkurunda, YK1133-1933/YK1934-1134 numaralı seferler düzenlenecek.


Bu seferlerde seyahat edecek olan yolcuların ücret, class farkı ve iade işleminde, hiçbir  fark alınmadan ve kesinti yapılmadan işlem yapılacak. Eğer yolcular yarınki ECN-ADB-STN-ADB-ECN  seferleri dışında başka bir seferde seyahat etmek isterse de, gidiş-dönüş biletinin hiçbir ücret, class ve iade işleminden fark alınmayacak.


FOTOĞRAF: Su ve Defne ile kardanadamları “Kartopu”

820770cookie-checkİngiltere’de kar vaaar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.