‘İngiltere’de koalisyon çatlağı büyüyor’

Cable’ın Avrupa Birliği’nden gelecek göçmen dalgası konusunda Muhafazakar Parti’yi panik yaratmakla suçladığını aktaran gazete, kendisinin ayrıca milli huzursuzlukların bulunduğu dönelerde liderlerin güvence vermesi gerektiğini söylediğini yazdı.

Guardian buna ek olarak Cable’ın harcama kesintilerinden dolayı ülkenin sosyal dokusunun durumundan endişelendiğini açıkladığını aktardı.

MUHAFAZAKARLARIN GÖÇMEN DÜŞMANLIĞI

İktidarın büyük ortağı Muhafazakarlar, “refah turizmi” diye adlandırdıkları yeni AB üyesi olanBulgaristan ve Romanya’dan Britanya’ya geleceklerin sosyal haklarını sınırlandırarak göçü engellemeyi planlıyor. Avrupa Komisyonu’na bu konuda “reform yapması” için baskı yapan Britanya, ülkede alacağı önlemlerle de yeni göçmenlerin ilk yıl çocuk desteği, çocuk vergi indirimi (childtaxcredit) ve işsizlik yardımından muaf tutmaya çalışacak.

Britanya, ayrıca yeni göçmenlerin AB yasalarına rağmen “işsizlik yardımı” başta olmak üzere sosyal yardımların peşinde olmadıklarını ve ciddi bir biçimde iş aradıklarını kanıtlamalarını isteyecek.

Koalisyon hükümeti, AB’ye katıldıkları için 1 Ocak’tan itibaren sınırları kaldıracak Bulgaristan ve Romanya’dan gelecek Romanlar’ın “refah turizmi” peşinde olduklarından ciddi biçimde kaygı duyuyor.

UZMANLAR: HÜKÜMET ABARTIYOR

Muhafazakarlar yeni göç akımının Doğu Avrupa’dan 2004’den başlayarak iki yıl içinde gelen 600 bin göçmenle kıyaslanamayacak kadar küçük olacağını tahmin ediyor.

Göçmenlik İzleme Kurumu (Migration Watch UK) ise Romanya ve Bulgaristan’dan bir yıl içinde 50 bin göçmenin gelebileceğini öngörüyor. Muhafazakarların çoğu ise; bir süre sonra her taşın altından Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarının çıkacağına, yeni göçmenlerin iş piyasasını daraltarak AB ve göçmen karşıtı UK IndependenceParty’nin ekmeğine yağ süreceğinden kaygılanıyor.

Başbakan Cameron AB içinde emeğin serbest dolaşım özgürlüğüne sınırlama ve sosyal hak kısıtlaması gibi yeni kurallarla sorunun çözülebileceğini öngörürken, basına göre bazı Britanya vatandaşları “reform” çağrısı yılan hikayesine dönen AB ile ikili ilişkileri kökten çözme eğiliminde…

850040cookie-check‘İngiltere’de koalisyon çatlağı büyüyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.