‘İngiltere’de kullanılan oylar Türkiye’ye gönderildi’

2 Ağustos’ta başlayan ve 3 Ağustos’ta tamamlanan oy verme işlemi kapsamında kullanılan ve mühürlü turuncu torbalar içinde bulunan oylar, Salı gününe kadar Büyükelçilikte bulunan özel bir odada muhafaza edildi.

Büyükelçilik binasında bulunan ve üç anahtarla açılan odada saklanan oylar, Salı günü saat 16.00 sıralarında Sandık Saklama ve Ulaştırma Başkanı Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Büyükelçilik Müsteşarı Orçun Başaran, AK parti Temsilcisi Taner Koçak, İngiltere CHP Temsilcisi Baki Düzgün ve MHP Temsilcisi Mehmet Akyüz nezaretinde havaalanına götürülmek üzere kamyonete yüklendi.

Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından 20 torba Başkonsolos ve üyeler tarafından Gatwick Havaalanı’na götürülerek, Türkiye’den gelen ve YSK tarafından görevlendirilen komisyona teslim edildi. Türkiye’den gelen komisyonda gözlemci olarak Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, partilerin temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı ve YSK yetkilileri yer aldı.

CHP İngiltere Birliği Başkanı Baki Düzgün ve MHP adına Mehmet Akyüz, katılımın çok düşük olmasını sistem hataları, tatil sürecinde olunması ve oy kullanma merkezinin ulaşım açısından hatalı olarak belirlenmesi yönünde hem fikir olduklarını söylediler.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da, seçim sürecinde her şeyin yolunda gittiğini belirterek şunları söyledi: “Muhafaza altına alınan oy torbalarını bugün itibarıyla Türkiye’den gelen heyete teslim etmiş bulunuyoruz. Gördüğünüz gibi siyasi partilerin temsilcileri burada. Büyükelçiliğimizin temsilcisi ve ben buradayım. 20 adet torbayı Türkiye’ye gönderiyoruz.”

BAZI KÜÇÜK AKSAKLIKLAR OLDU

Seçim sırasında bazı küçük aksaklıkların gerçekleştiğini söyleyen Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, “Seçim bölgesine gelen vatandaşların büyük bir bölümü bilinçli olarak, adres beyanlarını kaydedip, kimlikleriyle randevu saatlerine uygun olarak geldiler. Ancak bazı vatandaşlarımız maalesef, randevu gününü bilemedikleri yada tespit edemediklerinden dolayı ve internetten öğrenemedikleri için de sıkıntı yaşadılar” açıklamasını yaptı.

Yorulmazlar, “Biz bu konuda merkezimize sıkıntıları anlatıyoruz, anlatacağız da. İkinci tura yetişemese de bu tabi ilk seçimdi, bir dahaki seçimlerde ümit ediyorum ki, bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Vatandaşlarımızda bu anlamda daha bilinçli olacaktır. Özellikle kimlik belgesi konusunda yaşanan sorunların çözümü için, sizin aracılığınızla tüm vatandaşlara, Başkonsolosluğumuza randevu alarak gelmeleri ve aynı gün içerisinde nüfus kağıtlarını fotoğraflı olarak çıkartmaları yönünde telkinde bulunalım.

Onun dışında tüm vatandaşlara, bu seçim sürecine katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi. (OLAY)

851670cookie-check‘İngiltere’de kullanılan oylar Türkiye’ye gönderildi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.