İngiltere’de mağazalar 24 saat açık

Mağazaların yapılan yüzde 75’e varan indirimlerin de yardımıyla Noel dönemini mümkün olan en çok müşteriyi çekerek geçirmeye çalışacakları bildirildi.


Son 20-30 yılın en kötü Noel dönemini geçiren İngiliz mağazalarının bu kararı sonucunda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 daha az gerçekleşen Noel alış-verişinin hareketlendirilmesinin umulduğu kaydedildi.


Bugüne kadar 24 saat açık kalacağını bildiren mağaza ve süpermarketlerin sayısının 730 olarak belirlendiği, aralarında Marks&Spencers’ın da bulunduğu 500 dev mağazanın da gece yarısına kadar kapılarını açık tutma kararı aldığı duyuruldu.


Moda mağazaları ve elektronik eşya satan mağazaların da 21.00’e kadar satışlarını sürdürecekleri belirtiliyor. Bu arada İngiliz yasaları gereği kesin sınırlarla belirlenmiş olan pazar günü dükkanların belli saatler arasında açılması kuralının da pek çok mağaza tarafından çiğnenmesi bekleniyor.


İngiltere Ticaret Konsorsiyumu da halkın mağazaların daha uzun saatler açık kalmasını istediğini savundu.


Bu duruma dini liderler ise dini bir kutlama dönemi olan Noel’in bu tür girişimlerle sulandırılmaması ve insanların dönemin kutsal yönlerinden iyice uzaklaşmasına yol açacak uygulamalardan uzak durulması gerektiğini belirterek karşı çıktı.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Londra’da alışveriş…

819540cookie-checkİngiltere’de mağazalar 24 saat açık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.