İngiltere’de ‘ Marksist baba’ tartışması büyüyor

Fakat Daily Mail ve pazar günleri çıkan kardeş gazete Mail on Sunday’in editörleri, İşçi Partisi liderinin Marksist bir akademisyen olan babasını ”İngiltere’den nefret eden adam” diye tanımlayan makalelerinden dolayı özür dilemiyorlar.

Miliband ailesinin anma törenine davetsiz giden muhabir, Ed Miliband’in babasını vatan hainliğiyle suçlayan makale hakkında tepki almak istiyordu.

Bunun üzerine konuyu doğrudan gazeteye bir mektup yazarak şikayet eden İşçi Partisi lideri, ”Temsil ettikleri gazetecilik kültürü üzerinde düşünmelerini” istedi.

Mektuba karşılık editör Geordie Greig ”şartsız özür dilediklerini” belirterek, muhabirin kendi bilgisi dışında gönderildiğini ve ”bu yanlış karar” hakkında gazete içinde bir soruşturma açtıklarını belirtti.

Ancak Daily Mail, Ed Milliband’in İkinci Dünya Savaşı’nda İngiltere donanmasında görev yapmış akademisyen babası Ralph Miiliband’i ”İngiltere’den nefret eden adam” başlığıyla tanıtan makalenin arkasında duruyor.

Daily Mail’in siyasi yorumcularından Quentin Letts, 1994 yılında ölen Ralph Miliband’i Soğuk Savaş yıllarında ”Marksizm’i İngiltere’ye ithal etmek isteyen güçlerin kullandığı işe yarar bir aptal” olarak niteledi.

Letts, ”Falklands Savaşı’nı kaybetmemizi istiyordu. Vatanını seven bir adam böyle mi davranır?” diye sordu.

İşçi Partisi’nin gölge kabinesinde içişlerinden sorumlu olan Yvette Cooper ise Ralph Miliband’in İkinci Dünya Savaşı’nda vatanı için savaştığını söyleyerek, Daily Mail’in ”İngiltere’nin toplumsal değerleri üzerinde tekel sahibi” olmadığını kaydetti.

Ralph Miliband’in biyografi yazarı Michael Newman da tartışmaya katılarak, İşçi Partisi liderinin babasını İngiltere’den nefret eden değil, çok seven bir adam olarak tanımladı.

Newman, Daily Mail gazetesinin İngiltere’deki sistemi ve kurumları eleştirenleri ”yeterince vatanını sevmemekle” suçlamasını doğru bulmadığını söylüyor.

FOTOĞRAF: İşçi Partisi lideri Ed Miliband

849140cookie-checkİngiltere’de ‘ Marksist baba’ tartışması büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.