İngiltere’de Müslümanlar polise güvenmiyor

Anket sonuçlarına göre, özellikle başkentte yaşayan Müslümanlar Londra Emniyet Genel Müdürü Ian Blair’e hiç güvenmiyor. The Guardian, 7 Temmuz saldırılarından sonra bir Brezilyalı elektrik teknisyeninin yanlışlıkla vurularak öldürülmesi ve ay başında Forest Gate’te bir eve yapılan baskında yakalanan iki kişiden birinin göğsünden vurulması gibi olayların polise olan güveni zedelediğini yazdı.


Ankete katılan Müslümanların yüzde 57’si, polisin baskınları sırasında karşısında kimin olduğunu bilmeden aşırı güç kullanmasını yanlış bulduğunu söyledi. Müslümanların yüzde 54’ü de Londra Emniyet Müdürünün istifa etmesi veya görevinden alınması gerektiğini belirtti.


Bu arada, ankette yer alan sorular halkın geneline de yöneltildi ve halkın yüzde 74’ü, polisin baskınlarda gerekirse silah kullanabileceğini, görev başındaki memurların kendilerini ve toplumu korumak zorunda olduğunu savundu.


FOTOĞRAF: Emniyet Genel Müdürü Ian Blair ve Haziran’ın ilk günlerinde suçsuz yere evi basılarak gözaltına altına alındığı için polisin özür dilediği Abdulkahar kardeşler…


İLGİLİ HABER: Müslüman kardeşler polisi suçladı


 


 

792280cookie-checkİngiltere’de Müslümanlar polise güvenmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.