İngiltere’de okulda peçe yasaklanıyor

Geçen ay 12 yaşındaki bir kız çocuğunun Buckinghamshire’daki okulunun koyduğu yasağı yüksek mahkemeye götürmesinden ve reddedilmesinden sonra yeni kıyafet yönetmeliği hazırlayan Eğitim Bakanlığının, “öğrencilerin dini inançlarına uygun giyinmelerine imkan dahilinde izin verilmesi, ancak bu çabanın eğitimin hakkıyla yerine getirilmesi ve güvenliğin sağlanması çabalarının önüne geçmemesi” gereğine işaret edeceği bildirildi.


Bakanlık tarafından hazırlanacak yeni kıyafet yönetmeliğinde peçenin tümüyle yasaklanabilmesine olanak sağlanmasının en önemli gerekçesi, öğretmen ile öğrenci arasında kurulacak “göz temasına” izin vermemesi gösteriliyor.


Bakanlığın, geçen birkaç yılda kıyafete ilişkin çok sayıda davanın yüksek mahkemeye gitmesi ve konuyla ilgili tartışmaların artması üzerine yeni yönetmelik hazırlamak gereği duyduğu belirtiliyor.


Bu arada, eğitimciler, hazırlanan yönetmeliği destekleyici açıklamalar yaparken, her okulun düzeni ve huzuru sağlayabilmek için öğrencilerinin kimliklerini tespit edebilme hakkı bulunduğuna dikkat çekti.


 

800790cookie-checkİngiltere’de okulda peçe yasaklanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.