İngiltere’de okullara kar tatili

Halen başkent Londra’da trafiği etkileyen yoğun kar yağışıyla ilgili olarak sürücüleri uyaran yetkililer, mecbur kalınmadıkça otomobil yerine toplu taşıma araçlarının kullanılmasını tavsiye etti. Otoyolları kullanan ya da kullanmaya hazırlanan sürücüler de dikkatli olmaları yolunda uyarıldı ve yola çıkmadan önce yanlarına sıcak giysiler, yiyecek, içecek, el feneri ve benzeri araç-gereç almaları gerektiği bildirildi.


Demir yollarında da bazı gecikme ve iptaller olabileceğine dikkat çekilirken, Londra’da bazı metro hatları tamamen trafiğe kapatıldı. Kar yağışının aralıklarla Londra, Kent Surrey İngiltere’nin orta kesimi ve Galler’de etkili olacağı bildirildi.


Meteoroloji uzmanları, akşam da pek çok yerde sıcaklığın sıfırın altına düşebileceği ve don olabileceğine dikkat çekti. Uzmanlar, araç trafiğinin yoğun olduğu akşam saatlerinde sürücülerin radyo ve TV’lerden yayımlanan yol uyarılarını dinlemeden yola çıkmamaları gerektiğini kaydetti.


Hava trafiği de yoğun kar yağışından etkilendi. Gatwick havaalanında bazı pistlerin buzlanma yüzünden kapatıldığı belirtilirken, Stanstead ve Luton havaalanlarının tamamen trafiğe kapatıldığı açıklandı.

799280cookie-checkİngiltere’de okullara kar tatili

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.